MINSKO POLJE

ROMANTIČNOG PARTNERA NEĆETE NIKADA PRONAĆI AKO ŠALJETE OVAKVE PORUKE Komunikaciju mobitelom ne možete izbjeći pa vam je bolje da ne griješite grubo

 Profimedia, Cultura RM

Potraga za ljubavnim partnerom u današnje vrijeme nalik je hodu po minskom polju - jedan krivi korak i nema vas. Ako kojim svoju romansu kojim slučajem uspijete preseliti iz aplikacija u pravi život, vaš će vas mobitel i dalje pratiti u stopu. Niste se još uvijek izvukli iz minskog polja, ono se samo malo prorjedilo.

The Independent piše da je nova studija internetskog servisa za upoznavanje Match.com pokazala da velikoj većini Britanaca (84 posto) na jedan ili drugi način smetaju poruke koje im šalje osoba s kojom započinju romantičnu vezu, odnosno s kojom su otišli na ne više od tri spoja.

Anketirane osobe, 500 Britanaca stariji od 25 godina, otkrile su da im apsolutno najviše smeta kada im simpatija odgovori na samo jedno od više pitanja (40 posto je protiv ovoga). Nešto više od trećine ispitanika je reklo da ima smeta ako od simpatije primaju previše poruka (35 posto), dok je njih 34 posto reklo da ne vole kada im se šalju namjerno ili nehotično loši selfieji. Nemojte krivo shvatiti, nisu svi protiv emojija, neki ih vole, no 39 posto ispitanika je reklo da im smeta ako su poruke njihove simpatije prepune malih lica s grimasama.

Simpatije nisu samo na udaru zbog sadržaja poruka, na "minu" mogu "nagaziti" i ako čekaju predugo da odgovore na poruku koju im je poslala druga osoba. Trećina je rekla da ne vole ako druga osoba predugo čeka. Nije precizirano što predugo znači, međutim to se vrlo lako može ispitati. Ako vam stigne odgovor u kojem vas simpatija grdi zbog odugovlačenja, shvatite to kao upozorenje, a ako vam ne odgovori uopće, vjerojatno vam nije bilo suđeno.

Gotovo dvije trećine Britanaca u vezama, njih 63 posto, otkrile su da bi radije da im partner tijekom dana pošalje jednu promišljenu poruku, nego da im šalje više malih, manje osobnih poruka. Što se tiče sadržaja tih poruka, namjerno ili nenamjerno loši selfieji nisu po volji 34 posto ispitanika, dok loša gramatika nije po volji 32 posto ispitanika, s tim da loša gramatika puno više smeta ženama nego muškarcima. Žene također nisu ljubiteljice sladunjavih nadimaka kao što su "malena" i "mačko", dok ih muškarci vole (35 posto muškaraca ih voli, nasuprot samo 22 posto žena).

Na kraju studija donosi popise pet najomraženijih emojija i pet emojija koji se koriste za očijukanje. Pa idemo redom - najomraženiji su izmet s osmijehom (26 posto ispitanika ga mrzi), patlidžan (17 posto), nasmiješeni vrag (osam posto), mišićava ruka (osam posto) i namig s isplaženim jezikom (šest posto). S druge strane najbolji emojiji za flert su sljedeći: lice koje šalje poljubac (27 posto ispitanika ga spremno koristi), lice sa srcima umjesto očiju (18 posto), namig (17 posto), usne (13 posto) i namig s isplaženim jezikom (13).

Nek vam je sa srećom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:04