ZA BOLJI I DULJI ŽIVOT

SEKS ZBILJA LIJEČI, POGOTOVO AKO GA PRAKTICIRATE REDOVITO Njegov utjecaj na zdravlje je vrlo konkretan. Pomaže u borbi protiv svih ovih bolesti...

 iStock

Sveučilište u Bristolu punih deset godina provodilo je opsežno istraživanje o seksu i njegovu utjecaju na zdravlje, a rezultati će vam, kažu znanstvenici, dati dodatni poticaj za eksperimentiranje u krevetu.

Ispostavilo se da je rizik od smrti čak 50 posto manji za muškarce koji na tjednoj bazi dožive barem dva orgazma.

Redoviti seks smanjuje i opasnost od dobivanja moždanoga udara, a spriječava i razvoj kardiovaskularnih bolesti.

iStock

'Aktivnost u krevetu također je i jedan od učinkovitijih eliksira mladosti. Parovi koji se seksaju najmanje četiri puta u tjednu izgledaju sedam godina mlađe od parova koji to ne čine dovoljno često', pokazala je studija iz bolnice Royal Edinburgh.

Psiholog David Weeks objašnjava kako se tijekom seksa aktivira hormon rasta, koji, osim što uništava slobodne radikale, čuva stanice naše kože i mišiće te tako smanjuje čak i bore.

Redoviti seks 'ubija' stres i garantira kvalitetan san, a odličan je i u borbi protiv raka.

'Česta ejakulacija smanjuje stvaranje kancerogenih stanica u prostati, a istraživanja su dokazala da su muškarci, koji su u 20-im godinama ejakulirali sedam puta u tjednu, pod puno manjim rizikom od dobivanja raka prostate u kasnijoj životnoj dobi', rekao je profesor Graham Giles.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:33