GDJE JE NESTALA STRAST?

'Seksali smo se kao zečevi, obožavali jedno drugo, ali on odnedavno gleda samo golubove, a ja sam na rubu očaja. Tugu nisam utopila ni u alkoholu...'

 Profimedia, Alamy

Nijedan brak nije idiličan - u svaki treba uložiti puno ljubavi, vremena, razumijevanja, ali nekad ni to nije dovoljno. A kad se supružnici nađu u problemima koje ni sami ne znaju riješiti, često se obraćaju stručnjacima. Tako se i jedna Britanka u najboljim godinama požalila kolumnistici The Suna - njezinu bračnu dramu donosimo u nastavku.

- Seks nam je bio izvanredan. Nismo se mogli zasititi jedno drugoga, sve je bilo savršeno, barem se tako činilo...

A onda se suprug učlanio u jedan trkački klub - počeo je trenirati tri puta u tjednu ujutro prije posla i četiri puta u tjednu poslije posla. Osim toga, nabavio je i 50-ak golubova o kojima se brine, a to mu oduzima i previše vremena...

Sve se promijenilo - više me ni ne gleda, možda jedino kad smo u krevetu, i to ako...

A on je bio taj koji je morao osvojiti mene kad smo se tek upoznali. Oboje smo bili u kasnim 20-ima. No, s vremenom sam se zaljubila "preko ušiju"... Sve ovo vrijeme bili smo nerazdvojni, strasti nam nikad nije nedostajalo i oboje smo željeli ugoditi jedno drugome, sve donedavno...

Ja sam u menopauzi (49 mi je godina, suprugu 48), a on je postao opsjednut svojim hobijima. Zbog svega toga izgubila sam samopouzdanje i želju za seksom.

Kad i dođe do intimnosti, moram se psihički pripremiti za odlazak u krevet s njim i iskreno, jedva čekam da nam seks završi. Pokušala sam se opustiti i uz alkohol, ali nije pomoglo.

Žao mi je što se tako osjećam jer znam da me suprug i dalje voli, ali potpuno sam se isključila i ne znam što da radim. Kao da ga kažnjavam jer me zanemaruje zbog svojih hobija - požalila se 49-godišnjakinja.

Evo što joj je odgovorila stručnjakinja za seks i veze:

- Bez obzira na sve, čini mi se kako i dalje imate vrlo jaku vezu, ali oboje se morate prilagoditi. I vaš muž vjerojatno se pita gdje je nestala njegova supruga koja voli seks. Probajte mu objasniti što je menopauza te kako ona i sve hormonalne promjene koje ju prate utječu na vas.

Nije ni čudo što se osjećate ogorčeno jer on svu svoju energiju ulaže u trčanje i golubove. Recite suprugu da trebate i želite više njegove pozornosti. Trebali biste odrediti barem jedan dan u tjednu kad ćete uživati u nekoj zajedničkoj aktivnosti. A možete probati napraviti i neki kompromis - primjerice, počnite trčati s njim, možda ćete se i vi osjećati bolje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:11