PRIGUŠENE STRASTI

'SUPER MI JE S NJIM, ALI U KREVETU VLADA TOTALNI TAJAC' Djevojku smeta što se njezin dečko tijekom seksa ne glasa: 'Kao da nisam dovoljno dobra...'

Ilustracija
 iStock

'S trenutnim sam dečkom u vezi oko 10 mjeseci i nikad nisam bila sretnija. No, za razliku od prethodnih veza, u krevetu se osjećam malo nelagodno. Glavni je problem to što se on tijekom seksa uopće ne glasa", požalila se jedna nepoznata žena američkoj psihijatrici Pameli Stephenson Connolly, liječnici koja u kolumni u The Guardianu odgovara na pitanja o seksu.

Žena kaže da je pokušala dečka pitati što voli, ali da je on na ta pitanja samo slegnuo ramenima. "Osjećam se kao da nisam dovoljno dobra za njega. Ne mogu mu ugoditi ako ne znam što voli", rekla je.

Kako kaže, dečko joj je rekao da u prethodnoj vezi u krevetu nije bio samopouzdan te da je odbijen više puta. "Mislim da to ima neke veze s tim", rekla je. "Ali, je li moguće da muškarci tijekom seksa i predigre ne stenju i govore?"

Žena je potom rekla da je svome dečku tijekom rasprava o seksu više puta rekla da želi da se s njom osjeća opušteno i samopouzdano. "Znam da je to lako za reći, ali stvarno mu želim pomoći da bude svoj i da uživa u seksu. Moj dečko svaki puta ejakulira pa valjda nešto radim dobro", zaključila je nepoznata žena.

"Kako je vaš dečko s vama već podijelio da nema samopouzdanja te da se boji odbijanja, možete pretpostaviti da će mu trebati nešto vremena da u krevetu s vama ne bude anksiozan", odgovorila je ženi Stephenson Connolly. "Vi mu erotski odgovarate, međutim on mora prijeći preko svoje anksioznosti da bi postigao klimaks i to za njega nije lak pothvat."

Psihijatrica je potom rekla da je moguće i da žena također osjeća manjak samopouzdanja te da traži potvrdu o umješnosti. "Dišite. Nemojte navaljivati. Ako mu kažete da se opusti, bit će mu još neugodnije", rekla je Stephenson Connolly. "Najbolje je da ga hvalite i potičete, čak i kada napravi neku manju stvar. Tu budite glasni i jasni. To će mu polako povećati seksualnu učinkovitost pa će s vremenom uživati sve više i više."

Psihijatrica, međutim, kaže da je tišina u krevetu nuspojava odgoja muškaraca. "Neki su muškarci u krevetu glasni, većinu se uči da po pitanju seksa budu tajnoviti. Zbog toga su naučili potiskivati izraze zadovoljstva. Otuda dolazi tišina koja vas muči. Nemojte je shvatiti osobno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:21