OGROMAN PROBLEM

'ŽELJELI SMO KONZUMIRATI BRAK, ALI JEDNOSTAVNO NIJE ULAZILO...' Potresna priča mladog para iz Istre: Dobili smo crkveni razvod radi prevelikog penisa

 Profimedia, Peter Bánoš - ČIF

Bračni par iz Istre dobio je crkveni razvod braka jer nikako nisu uspijevali konzumirati svoj brak, piše 24sata.

Naime, ono što je u većini slučajeva prednost, kod njih se pokazalo nedostatkom: muškarac je imao preveliko spolovilo.

- Živjeli smo kako doliči pravim katolicima. Uzeli smo se iz ljubavi i poštovanja. Nevinost smo čuvali do prve bračne noći. No, umjesto vođenja ljubavi doživjeli smo užas. Ovakav brak nema smisla. Oboje želimo djecu, ali kako kad ga ne možemo konzumirati? Jednostavno, znate, nije ulazilo..., opisali su svoje tegobe svećeniku koji je, naravno ne otkrivajući identitet para, o njihovom slučaju govorio mladim vjernicima koji se pripremaju na sakrament vjenčanja i koji bi se mogli susresti sa sličnim problemom.

Na kraju, nesretni je par dobio dopuštenje Svetog Oca za razvod braka. No, priča ima sretan svršetak jer su oboje pronašli sreću s novim partnerima odgovarajućih dimenzija, u sretnom su braku kojeg redovito konzumiraju i imaju djecu.

Inače, Međubiskupski sud navodi '12 kanonskih zapreka božanskog ili crkvenog prava koje čine osobu nesposobnom za valjano sklapanje ženidbe'. O problemu neodgovarajućih dimenzija tamo nema riječi, ali se spominje 'trajna spolna nemoć'.

Postupak crkvenog razvoda braka rijedak je i detaljno definiran proces, no postupak je nedavno pojednostavljen, zahvaljujući inicijativi pape Franje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:24