ISTRAŽIVANJE NA 52.000 LJUDI

ZNANSTVENICI OTKRILI TAJNU ŽENSKOG ORGAZMA 'Malo koji muškarac zna za 'zlatnu trojku', što je tragično...'

 Profimedia, Alamy

Nedavno znanstveno istraživanje pokazalo je kako heteroseksualne žene dožive manje orgazama tijekom seksa u usporedbi lezbijkama.

Naime, 86 posto lezbijki potvrdilo je kako uvijek ili najčešće dožive orgazam tijekom intimnog čina, u usporedbi sa 65 posto heterosekusalnih žena.

Upravo to dokazuje da ženski orgazam nije zapravo toliko nedostižan koliko se misli, a znanstvenici tvrde kako postoje tri zlatna pravila kojima se sigurno može povećati vjerojatnost za ženski orgazam.

Riječ je o o tri vrste stimulacije koja se mora dogoditi u krevetu kako bi žene doživjele orgazam, a radi se o, kako je oni nazivaju, 'zlatnoj trojci':

- genitalna stimulacija

- strastveni i dugi poljupci

- oralni seks

Znanstvenici sa Sveučilišta u Indiani i Kinsey instituta ovo su utvrdili ispitivanjem više od 52.000 Amerikanaca različitih spolova i seksualne orijentacije prilikom čega su pokušali saznati koliko često ljudi doživljavaju orgazam.

Sudionici su imali između 18 i 65 godina i svi su bili u vezi.

- Oko 30 posto muškaraca zapravo misli da je sama penetracija dovoljna da žena svrši, i to je tragično jer ne mogu biti više u krivu - ističe koautorica studije Elisabeth Lloyd, koja je napisala knjigu pod nazivom 'The Case of the Female Orgasm' ('Slučaj ženskog orgazma').

Također, znanstvenici su ustvrdili da su žene koje postižu orgazam sa svojim partnerima zadovoljnije s vezom općenito.

I dok vam zlatni trio može biti od pomoći, autori studije priznaju da ne postoji univerzalno pravilo za orgazam.

- Svaka žena je toliko posebna da se načini za dovesti pojedinu do orgazma mogu potpuno razlikovati - napominje voditelj istraživanja David Frederick sa sveučilišta Chapman.

- Ključ je eksplicitna i direktna komunikacija s partnerom - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:40