MOĆNI MATT

'SERIJSKI DONOR SPERME' TVRDI DA JE OTAC VIŠE OD 100 DJECE Svoje usluge nudi besplatno preko Facebooka, a dnevno mu se javlja po desetak ljudi

 Facebook

‘Serijski donor sperme’, kako se između ostalog naziva 37-godišnji Matt Stone iz Raleigha u Sjevernoj Karolini, tvrdi da je postao otac barem stotinjak djece u posljednje četiri godine, a svoje usluge nudi besplatno preko Facebooka.

Kaže da ga dnevno kontaktira desetak osoba koje traže pomoć oko oplodnje. Stone je inače samac i otac dvoje djece, a na svom profilu ima jedan album posvećen samo svojim ‘uspjesima’ gdje objavljuje fotografije ultrazvuka ili već rođene svoje djece.

Sjeme je prvi put donirao prije deset godina kad je radio u banci sperme, a prije četiri godine pokrenuo je stranicu na Facebooku gdje nudi usluge onima kojima je potrebno, ali samo ako prođu njegovu ‘inspekciju’.

U upitniku koji im daje, između ostalog, ispituje o obiteljskoj pozadini, financijskoj situaciji te čak provjerava kako parovi djeluju u virtualnom svijetu kako bi se uvjerio da će se dijete roditi u sretnoj obitelji, piše Daily Mail.

Matt tvrdi da ima oko osam klijentica tjedno i oko 20 žena trenutno nose njegovo dijete. Do danas mu se rodilo barem 70 djece za koje zna, no pretpostavlja da ih je preko sto jer mu se ne javljaju sve žene nakon uspješne inseminacije.

‘Svaka uspješna trudnoća je nevjerojatno ispunjujuća, poput nagrade. Moja sestra je nedavno napunila 43 godine i nije ni htjela imati djecu sve dok nije bilo prekasno. Njoj je sjajno to što radim i na neki način kompenziram činjenicu da ona nije postala majka. Sve moje donacije su besplatne jer želim pomoći ljudima, a ne zaraditi. Ima dobru plaću u IT sektoru u kojem radim. Banke sperme su strašno skupe i mislim da medicinske ustanove uvelike iskorištavaju tuđu nesreću’, rekao je Matt.

Kaže da 90 posto njegove klijentele čine lezbijski parovi, pet posto heteroseksualni parovi i pet posto žene koje nemaju partnera, no i dalje ga iznenađuje činjenica da toliko ljudi traži pomoć.

‘Zasad sam upoznao samo jedno svoje dijete, držim se na distanci i sve preko interneta jer mislim da bi moje uplitanje samo stvorilo konfuziju. Ne želim da me ta djeca doživljavaju kao odsutnog oca, njegovi roditelji su u mojim očima njegovi stvarni roditelji’, kaže.

Matt se nada da će se nastaviti baviti ovime do polovice četrdesetih godina, a onda namjerava prestati dijeliti naokolo svoje sjeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:29