OZLIJEĐENI I SAMI

SKLONIŠTE ZA ŽIVOTINJE IMA SVE VIŠE POSLA U jednom danu spašene bebe vjeverice, vrane i nakon mjesec i pol dana u šumu pušten teško ozlijeđen srndać

 
 Facebook / Sklonište Dumovec

Nakon što je mjesec i pol proveo u oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba, dvogodišnji srndać pušten je u Park prirode Medvednica.

Građani su 22. siječnja prijavili nalet vozila na srndaća u Markuševcu, a terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba brzo ga je preuzela. Veterinari Vrta utvrdili su mu veliku razderotinu na butu i operirali ga. Nakon što je rana zašivena, srndaću je propisana terapija kako bi se što brže oporavio.

Sklonište Dumovec

Sklonište Dumovec

'Riječ je o snažnoj mladoj životinji za koju smo imali dobar osjećaj da će se lijepo oporaviti. Tako je i bilo. Rana je zacijelila, a mi smo sa Zagrebačkim lovačkim savezom koji će nam pomoći u nadzoru srnjaka u prirodi, dogovorili da ga pustimo u blizini mjesta gdje je pronađen. Sjajan je prizor bio gledati srnjaka ponovno u njegovu prirodnom okruženju. Gotovo da se nismo stigli niti pozdraviti. Odjurio je prema vrhu, a mi smo slici dodali pjesmu Na Sleme, na Sleme Tomislava Borića i Radeka Brodarca', kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Sklonište Dumovec

Sklonište Dumovec

Sklonište Dumovec

Inače, ovih dana terenskoj ekipi Skloništa u Dumovcu raste broj intervencija. Zatopljenje je razbudilo živi svijet u gradu. Jučer su, među ostalima, spašene dvije ozlijeđene vrane i dvije bebe vjeverice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2022 00:43