MALE BOURDAINOVE TAJNE

SLAVNI KUHAR OTKRIO RECEPT ZA SAVRŠENU KAJGANU I najjednostavniji doručak može ispasti loše, no držite li se ovih savjeta, nikad nećete pogriješiti

 Profimedia, Food and Drink Photos

Poznati svjetski chef Anthony Bourdain rekao je da svi koji najjednostavniji doručak na svijetu, kajganu, kompliciraju dodajući mlijeko ili vrhnje, rade veliku grešku.

Američki kuhar (60) je u video intervjuu otkrio vlastitu metodu za pripremu klasičnog doručka i tvrdi da nikad nećete pogriješiti, pratite li njegove upute.

Napomenuo je da u ‘pravu’ kajganu ne treba dodavati niti vrhnje, niti mlijeko, niti vodu, a i treba se pobrinuti da tava bude vruća, ali opet ne previše. Također, jaja promiješa prethodno u posudi i začini samo solju i paprom, pišu britanski mediji.

‘Mislim da ni vrhnje ni mlijeko ne oplemenjuju okus jajeta. Stvar je upravo u njemu. Kad radite kajganu, ne radite quiche’, rekao je Bourdain.

Naravno, treba paziti da se jaja ne prepeku jer tako postanu ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 11:17