SUPERTREND

Spustite se s nebesa - nose se potpetice do pet centimetara

Cipele s potpeticama između tri i pet centimetara ponovno ulaze u modu, na užas Victorije Beckham i radost ortopeda

O tome kako ženske noge i stražnjica bolje izgledaju u visokim petama sve smo već čuli. A i vidjeli. Mogli bismo i unedogled debatirati daju li visoke potpetice ženama moć i kako automatski dobivaju samopouzdanje. Ono što, međutim, jest vijest je da nadolazeće sezone pete izlaze iz mode. “Look” urbane ratnice u mini suknji s robusnim gladijatoricama od 15 centimetara, razbarušenih ekstenzija i crnim make-upom više neće biti moderan. Potpuni hit trebale bi postati cipele s potpeticom između tri i pet centimetara, tzv. kitten heels. Uz to, u modi je i prirodan izgled, svježe lice i počešljana kosa.

Previsoko je dosadilo svima

Baš onako kako je to prikazala Stella McCartney na svojoj reviji tijekom Tjedna mode u Parizu. Pridružili su joj se i Marc Jacobs u svojoj kolekciji za Louis Vuitton, Giambattista Valli i ekipa koja kreira za Valentino. Svi oni snizili su manekenke na prihvatljivije centimetre. Na radost mnogih ortopeda koji već godinama upozoravaju na opasnosti od visokih potpetica, ovog proljeća moda će im ići na ruku. Jednostavne cipele s malom petom bit će apsolutni “must” za sve fashionistice. Cipele naziva “kitten heels” nosit će se u svim bojama i morat će biti špičaste. U njima noga i dalje izgleda elegantno , a tetive ne vrište od napora. Ovog proljeća ne samo da ćete biti “in” u sniženom izdanju, nego će vam zahvaljivati i vaša kralježnica.

Uz to, masovna hipnoza vrtoglavo visokim potpeticama polako jenjava. Nakon što su zaludjele svijet u seriji “Seks i grad”, cipele u kojima jedino možeš sjediti postale su predmet mučenja za žene diljem svijeta. U Louboutin štiklama od 12 centimetara jednostavno se ne ide na posao i ne provodi u njima 12 sati - one služe za pokazivanje (drugim ženama). Osim toga, nakon nekog vremena zaista su postale kliše. Nema ništa žalosnije nego vidjeti djevojku ili ženu kako s mukom nabada u potpeticama samo zato jer je negdje vidjela i pročitala da je to “in”.

Sve ima svoje granice

Tijekom posljednje četiri godine modni je svijet razvio nezdrav odnos prema visokim potpeticama. Bile su sve robusnije i više, a što su se više penjale, to je i odjeća postajala ekstremnija. Superminjaci, suknje cigaret-kroja, haljine baloni, cargo hlače - sve je izgledalo bolje uz potpetice.

Bez daljnjega su pete nešto čarobno i nogama daju fantastičan izgled, ali valjda su i one najzagriženije ljubiteljice shvatile da sve ima svoje .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 01:58