SKANDAL NA DVORU

SRPSKI BOSS ŠEVO: Morao sam za švedskog kralja otkupiti slike njegovih divljih orgija

Škakljive fotografije su snimljene u strip-baru Club Power mafijaša Mile Markovića koji prijeti će ih uskoro objaviti na internetu. Na njima Carl Gustaf XVI. uživa zabavljajući se s dvjema lezbijkama

ZAGREB - Švedski kralj Carl Gustaf upao je u novi skandal. Nakon što je lani otkriveno je da je glava popularne švedske kraljevske obitelji zapravo razuzdani stalni gost u bordelima srpskih mafijaša, sada je objavljeno da postoje tajne snimke na kojima kraljev prijatelj pregovara s mafijom o otkupu fotografija na kojima kralj uživa s djevojkama.

Život s ljubavnicom

Kraljeva prava narav opisana je u knjizi “Carl XVI Gustaf-Nevoljki monarh” koju su lani u studenome objavili novinari Thomas Sjöberg i Tove Meyer. Godinama se znalo za kraljeve sklonosti, a tumačilo ih se posljedicom ranog zatomljavanja temperamenta jer kralj je bio jako nesretan kad je u 27. godini morao preuzeti svoje obveze. Nijedan se švedski tabloid ni ostali mediji nikad nisu usudili objaviti ni slova o njegovim ljubavnicama i posjetima bordelima.

U knjizi je detaljno opisano kako je kralj sa svojim najužim krugom bio stalni gost strip-klubova u vlasništvu srpske mafije, kako su za njega i društvo dolazile posebne “djevojke a la carte”, da su tulumi počinjali ili u zatvorenim separeima ili grupnim seksom u jacuzzijima u noćnim klubovima i da bi tajna služba nakon toga pretraživala stanove djevojaka koje su bile s kraljem, tražeći kompromitirajuće snimke. Otkriveno je i da je kralj godinu dana živio paralelni brak, s pjevačicom Camillom Henemark iz camp benda “Army Of Lovers” slavnog početkom 90-ih, a kraljica Silvija je navodno znala za to.

“Kralj je bio kao zaljubljeni školarac i jednom je (Camilli) predstavio svoj plan da pobjegnu i žive na egzotičnom otoku. Ona se bojala da će postati najomraženija žena u Švedskoj ako se dozna da je s kraljem”, piše u knjizi.

Traži 1,2 milijuna eura

U Švedskoj je izbio skandal stoljeća, a srpski mafijaši počeli su trljati ruke. Boss Mile Marković odmah je javio medijima da ima dokaze o svemu što je kralj radio u njegovu strip-klubu Club Power i da je spreman objaviti fotografije. Već 9. studenoga, dva dana nakon što je knjiga izašla, kraljev najbolji prijatelj Anders Lettstrom organizirao je sastanak sa srpskom mafijom na kojemu je tajno snimljen kako pita gdje se mogu naći slike i “koliko bi stajalo” da se otkupe.

Riječ je o fotografijama snimljenima u jednom strip-klubu u Stockholmu početkom 90-ih, na kojima kralj promatra lezbijski seks. Kad je doznao da Marković traži 1,2 milijuna eura, pregovori su propali.

Šveđani, inače jako naklonjeni svojoj kraljevskoj obitelji, bili su šokirani i htjeli su znati što kralj ima reći u vezi s tim. Ali njemu se nije žurilo, tek nakon 24 sata preko volje je prekinuo svoj godišnji lov, izišao na proplanak pred novinare s puškom i u lovačkoj jakni i rekao da lovi pa da nije stigao vidjeti knjigu, ali da je čuo da su u novinama izašli naslovi “koji nisu baš lijepi.” Zatim je priopćio da je cijela obitelj odlučila ne obraćati pozornost na cijelu stvar i zatražio od medija da ih ostave na miru “jer gotovo svaki dan imaju neke dužnosti obavljati” i vratio se u šumu.

Tada je pola Švedske diglo ruke od njega. Naravno, godinama se znalo da je kralj stalni gost u bordelima, ali švedski tabloidi nikad se nisu usudili objaviti ni slova o tome. Objava knjige odmah je pokrenula raspravu o slobodi medija u zemlji.

Neki su se ponadali da će život kraljevske obitelji sada biti podložan javnoj provjeri, ali uzalud. Prije nego što je knjiga izašla, država je vodila pravi rat za njezino stopiranje. Koautorica Tove Meyer dobila je otkaz na švedskom državnom radiju samo zato što je surađivala na knjizi.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:35