SKROMNA BAKICA

STARICA (84) U SRBIJI ŽIVI U KUĆI OD BLATA, A NA RAČUNU IMA PRAVO BOGATSTVO! Iznenadno je naslijedila milijune, ali to je nije nimalo promijenilo

 iStock

Premda živi u kući od blata, 86-godišnja starica iz planinskog sela u općini Boljevac u Srbiji, vjerojatno je najsretnija baka u okolici jer je nedavno postala milijunašica, pišu Novosti .

M. Z. (86) živi u kućerku koji izgleda kao da će se svaki čas srušiti, okružena šumom, bez ceste i od mirovine desetak tisuća dinara što u hrvatskoj valuti ne iznosi ni 700 kuna.

Netom prije Nove godine gospođa je od muža koji je preminuo 2011. godine naslijedila 940.000 australskih dolara (oko četiri i pol milijuna kuna) kao i nekretnine na području Australije vrijedne nekoliko milijuna dolara.

Stara gospođa nije bila raspoložena za razgovor s novinarima, no susjedi su više nego spremno ispričali njezinu životnu priču srpskim Novostima .

Naime, navodno su krajem šezdesetih godina ona i suprug emigrirali u Australiju, no ona se nakon nekoliko godina vratila u Srbiju zbog bolesti majke i tu je ostala. Život je proživjela u toj trošnoj kući dok joj se suprug više nije javljao.

On se ponovno oženio za Australku premda se zakonski od prve žene nijen i razveo, te uspio što se tiče financijske strane. Druga žena je umrla prije njega, a kad je on preminuo, Australci su se potrudili pronaći bilo kakvu rodbinu i tako došli do bake iz Boljevca. M. Z. su jedan dan samo nazvali iz banke i rekli da joj je na račun sjelo 940.000 australskih dolara.

Međutim, bakici milijuni čini se nisu udarili u glavu. Ostala je živjeti u toj kućici, bez previše komunikacije sa susjedima, prilično nepristupačna, kažu susjedi. Prije nekoliko dana je podigla par tisuća eura kako bi platila dugove za režije i onda su joj putem kući ispale dvije novčanice od 500 eura. No, nije ih se vratila tražiti. Jednom je susjedu rekla: ‘Ma, tko će sad ići tražiti novce po ovoj hladnoći!’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:47