JEDNO MJESTO JE NAJVAŽNIJE...

STAVLJATE LI PARFEM POSVE POGREŠNO? Ugledni stručnjaci otkrivaju najbolje mjesto na tijelu za parfem kojeg se sigurno sami ne biste sjetili

 Anthony Harvey / REUTERS

Parfem je mnogim ženama nešto poput paste za zube ili kreme za lice - koriste ga svaki dan i dio je njihove svakodnevne rutine. Bez obzira na miris i tip kože, parfem se gotovo bez iznimke stavlja na zapešća i vrat, a dalje je sve individualno.

Međutim, stručnjaci su se uključili u raspravu o tom problemu i tvrde da svi nanose parfem pogrešno, piše Daily Mail. Najbolje mjesto na tijelu na koje možete nanijeti parfem je - pupak.

Steven Claisse, proizvođač parfema u kompaniji Takasago, rekao je za magazin Self da pupak nije koristan samo za piercing, već da će učiniti čuda nakapate li koju kap parfema i na to mjesto. ‘Područja na tijelu koja se griju i zrače toplinom pojačavaju miris i to je upravo ono što radi pupak’, rekao je Claisse.

Ruth Mastenbroek, britanska stručnjakinja za parfeme, slaže se s njim i smatra pupak jednim od optimalnih mjesta za nanošenje parfema. Dodaje da je stvar u tome da se miris rasprši po mjestu na kojem se lako opipa puls, kao što je vrat ili zapešće. Zahvaljujući toplini koju emitira taj dio tijela - savršen je za parfem.

Čak je poznata glumica Liv Tyler jednom prilikom priznala da uvijek nanosi parfem i na pupak jer se tamo najdulje zadržava. ‘Stavim par kapi na prst i onda nanesem parfem pod ruke i na pupak. To me tata naučio - ako se stavi na mjesto koje zrači toplinom, miris se zadržava puno dulje’, rekla je Tyler za Into The Gloss.

No, stručnjaci se slažu da se ne treba ograničiti na pupak. Još je prije Mastenbroek za Daily Mail rekla da su točke kod laktova i koljena također odlična mjesta za parfem. U tu kategoriju ulaze i stopala i gležnjevi, posebno ako nosite sandale, jer kretanje omogućuje raspršivanje mirisa oko tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:02