NOVI MODNI MAGAZIN

Stilist: Zabavan, strastven, konkretan i pametan

ZAGREB - Je li se i vama dogodilo da zakasnite na posao jer i pored punog ormara niste imali što obući? Uvijek vam se čini da ste u istim kombinacijama? Ili mislite da imate odlične komade odjeće, ali ih ne znate spariti? Bi li stilist imao posla u vašem ormaru?

Upravo od ove nedjelje, 6. veljače, svatko može imati svog stilista. Prvi broj ekskluzivno će se naći u prodaji u specijalnom paketu s Nedjeljnim Jutarnjim, a cijena paketa bit će 15 kuna.

Od ponedjeljka, 7. veljače, "Stilist" se može kupiti samostalno za 14 kuna. Novi časopis namijenjen je svima onima koji se vole lijepo odijevati, a nisu opsjednuti modom. I nije namijenjen samo ženama. "Ime 'Stilist' blago je samoironično, jer je stilizacija sebe u današnje vrijeme postala jako bitna, no neki to shvaćaju preozbiljno.

Ovo je zapravo prijateljski savjetnik kako stilizirati sebe i svoj život na opušten i nepretenciozan način. 'Stilist' je konkretan i duhovit", rekla je Slavica Josipović, glavna urednica novog magazina. Njenu posadu, uz uži tim vrsnih urednika, čine mlađoj publici dragi autori poput Rujane Jeger, Domagoja Jakopovića a.k.a Ribafisha i Igora Kokoruša alias dr. Lebowskog.

"'Stilist' se bavi modom, ali smo željeli izbjeći velike modne editorijale gdje se najčešće pojavljuje odjeća koju prosječan Hrvat nema gdje nositi, niti si je može priuštiti. Želimo pokazati da moda može biti dostupna svima i da se stil gradi umijećem, a ne isključivo novcem", navodi. Dodaje kako bi njihova poruka mogla glasiti: i na lošu odjeću ste potrošili neki novac, zašto ne naučiti kako tu lošu investiciju okrenuti na dobro?

Novi modni magazin na hrvatskom tržištu, u vrijeme kad se sve više izdanja gasi, hrabar je korak. No, kako tvrde u "Stilistu", njihov trenutak izlaska pred čitatelje je pravi jer znaju da niti u kriznim vremenima ne blijedi strast prema modi. O tome svjedoče brojni novootvoreni šoping-centri koji stoje uz bok europskim i rijetko su kad prazni.

Istovremeno s lansiranjem "Stilista" kreće i web stranica stilist.hr pod vodstvom Ane Josipović. Osim što će ih informirati o aktualnostima, čitatelji će moći aktivno sudjelovati u radu weba te objavljivati svoje tekstove.

"Duhovitim i vedrim pristupom želimo motivirati, ali i nasmijati naše čitatelje", objašnjava.

Po čemu će se "Stilist" razlikovati od ostalih modnih časopisa? Upravo po tome što će pokušati izbjeći zamku pretencioznosti i ponuditi konkretnu, nosivu modu te praktično pokazati stilističke dosjetke koje svatko može primijeniti. U zabavnom dijelu skenirat će što nose slavni i otkriti kako prikrivaju svoje nedostatke. Isprobavat će konkretne kombinacije na sebi, ali i na čitateljicama kojima će "pročistiti" ormare.

"Koliko god se šalili na račun stilista, svi priželjkujemo makeover. Sa Stilistom više nećete biti isti", zaključila je Slavica Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:36