PRIČA KOJA JE DIRNULA HRVATSKU

Strašno zlostavljanje: Mikiju je monstrum slomio kralježnicu, još se mjesec dana vukao po cesti

 Udruga Sedma od Devet / Facebook

Mislili smo da je Mikija udario kamion jer su nam tako rekli, ali RTG snimka je pokazala da mu je kralježnicu slomio čovjek, jedan ili više njih – kazala nam je Petra Puvata, predsjednica Udruge za zaštitu životinja Sedma od Devet iz Zagreba.

Štene od osam mjeseci spašeno je iz romskog naselja u Međimurju. Tada su članovima Udruge ispričali kako ga je zgazio kamion zbog čega vuče stražnje noge, a kreće se samo na prednjima. Međutim, kada su ga odveli u Zagreb kod veterinara i kada je napravljena RTG snimka, uočeno je kako je kralježnica zaista slomljena, ali zdjelica i rebra su bili potpuno neoštećeni. Takva snimka upozoravala je na lom kralježnice od ljudske ruke jer u slučaju udara kamiona, osim kralježnice, stradale bi i zdjelica i(ili) rebra. Nesretnom psu dali su ime Mirko – Miki i u Udruzi "Sedma od Devet" brinu se za njega, piše Slobodna Dalmacija.

– Miki se vuče na koljenima, mjesec dana je bio na cesti i stražnje noge su mu posve bile oderane. Zato mu je bilo potrebno kiretiranje mrtvog tkiva te transplantacija kože s bedra da se zatvore žive rane. Ići će se na dekompresiju kralježnice da se povrati regulacija probavnih funkcija jer ih ne može kontrolirati, te će se pokušati s fizikalnom terapijom. Za terapije u obzir dolazi jedino bazen, ali jedino ako se uspije dekompresijom doći do toga da kontrolira nuždu. S vremenom će mu se napraviti možda proteza, ali sve ovisi o uspješnosti liječenja – pojasnila je predsjednica Udruge, navodeći kako su za liječenje potrebna financijska sredstva te je svaka donacija dobrodošla.

Petra Puvata kaže kako se Udruzi javio Mirko Filipović i kazao im da se jave kada dobiju račun od veterinara.

Stravična iživljavanja nad životinjama događaju se svugdje, pa je tako i u Splitu evidentirana smrt psa od ljudske ruke.

Svog psa mješanca je sredovječni vlasnik u Plinarskoj ulici u Splitu udario kamenom teškim 25 kilograma više puta po glavi i tijelu. Nesretna životinja je podlegla teškim ozljedama, ali vlasnik nije prošao nekažnjeno. Protiv njega je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu zbog kaznenog djela usmrćenja ili mučenja životinje. U optužnom aktu od suda traže da se okrutni vlasnik kazni s deset mjeseci zatvora. Optužnica je postala pravomoćna te se čeka početak glavne rasprave na Općinskom sudu u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Kako pomoći?

Ako želite olakšati život Mikiju, ovako možete pomoći. Uplatite makar i simboličnu svotu na: Udruga za zaštitu životinja “Sedma od Devet”, Naserov trg 4, Zagreb

IBAN HR0623400091110595995

SWIFT PBZGHR2X

PayPal Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

info mobitel: 091 233 8882

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:25