SNAŽNIJE MJERE

Akcija protiv širenja dezinformacija uoči predsjedničkih izbora: Twitter uvodi nova ograničenja

ilustracija
 Tasos Katopodis/AFP
Dodali su da će povećati upozorenja i ograničenja na tvitove s obmanjujućim informacijama o američkim političarima

Twitter je u petak objavio da će ukloniti objave koje pozivaju na uplitanje u američki izborni proces, a kompanija je također najavila nove mjere protiv širenja dezinformacija uoči predsjedničkih izbora.

Twitter je najavio da će korisnike od sljedećeg tjedna usmjeravati na vjerodostojne izvore ako pokušaju retvitati zavaravajuće sadržaje.

Dodali su da će povećati upozorenja i ograničenja na tvitove s obmanjujućim informacijama o američkim političarima poput kandidata ili ljudi iz izborne kampanje, kao i na američke profile s više od 100.000 pratitelja ili one sa "značajnim angažmanom".

Twitter je objasnio da će korisnici morati kliknuti na upozorenja prije nego što mogu vidjeti obmanjujuće tvitove. Isključit će se i opcije lajkanja i retvitanja takvih sadržaja.

Iz kompanije su rekli da su stavljena upozorenja na tisuće obmanjujućih objava, a najviše pozornosti privukla su upozorenja na tvitove aktualnog predsjednika Donalda Trumpa.

Društvene mreže su pod pritiskom da odgovore na dezinformacije i pripreme se na moguće online nasilje i zastrašivanje uoči predsjedničkih izbora 3. studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. veljača 2023 08:58