NERVOZNO IŠČEKIVANJE

Apple 4. listopada neće predstaviti najnoviji iPhone 5, već 'nabrijanu' verziju četvorke?

Od početka prodaje iPhonea 4 prošlo je 15 mjeseci, što je najdulja stanka između dvaju modela iPhonea od kada su se pojavili 2007. godine

Apple je potvrdio kako će 4. listopada predstaviti novi iPhone, međutim nije jasno priopćio radi li se o novom iPhoneu 5 .

Umjesto toga, 'Let's talk iPhone' (Razgovarajmo o iPhoneu) konferencija, koja će se održati u Appleovom sjedištu u Cupertinu u Kaliforniji, poslužit će, nagađa se, za predstavljanje nove opcije 'Assistant' na iOS 5 koja će korisnicima pružiti mogućnost da mobitelu izgovore što treba napraviti, a onda uređaj preuzima kontrolu.

Iako ovo zvuči jako dobro, činjenica da se Apple u vrijeme kada je poznato da je pažnja javnosti skrenuta na novi iPhone 5 odjednom orijentirao na softwarske mogućnosti novog mobilnog operativnog sustava ulijeva brigu da će prezentacija velikog 'iPhone Assistanta' biti popraćena predstavljanjem iPhonea 4S, a ne nove generacije mobitela, navodi stranica Beatweek Magazine .

Od početka prodaje iPhonea 4 prošlo je 15 mjeseci, što je najdulja stanka između dvaju modela iPhonea od kada su se pojavili 2007. godine.

Očekuje se da bi iPhone 4S mogao biti jeftinija zamjena trenutačnog modela koji raspolaže sa zastarjelom mrežnom tehnologijom dok drugi pak vjeruju kako je riječ o Appleovu 'planu b' ukoliko ove godine ne uspije plasirati 5-icu na tržište.

Što se tiče iPhonea 5, buduće generacije Appleova mobitela, glasine navode kako će imati kameru od 8 megapiksela, dugotrajniju bateriju i brži procesor. Nagađa se kako će imati i veći te zakrivljeni zaslon te da neće imati 'home button' , jedinu tipku na licu mobitela. Naravno, uz 5-icu dolaze i podrška za brže mreže, 4G, kao i veća memorija.

Konferenciju 'Let's talk iPhone' vodit će novi direktor Applea Tim Cook, a hoće li se pojaviti i Steve Jobs nije poznato, no tu mogućnost ne treba isključiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:53