RANJIVOST NULTOG DANA

Apple izdao hitno ažuriranje: Ako imate stariji iPhone, provjerite postavke! Mogli bi vas napasti hakeri

Ilustrativna fotografija

 Vita Popova/Alamy/Alamy/Profimedia
Pored vlasnika starijih iPhonea, iOS 16.7.1 mogu preuzeti vlasnici iPada Pro, iPada Air, iPada i iPada Mini

Iako je nedavno izdao novi operativni sustav za svoje mobilne uređaje, uključujući i iPhone, tehnološki gigant Apple nije zanemario one koji ga još nisu preuzeli ili ne mogu preuzeti, piše Mirror.

Vlasnici starijih uređaja poput iPhonea 8, iPhonea X i svih onih koji su na tržište stavljeni nakon njih mogu preuzeti iOS verziju 16.7.1. Ako vaš uređaj još uvijek pokreće iOS 16, od presudne je važnosti da što prije preuzmete najnoviju dostupnu verziju.

Mirror navodi da je Apple potvrdio da je jedna greška u njegovom operativnom sustavu označena kao tzv. ranjivost nultog dana, što znači da su hakeri s njome upoznati te da je iskorištavaju.

- Lokalni bi napadač mogao ostvariti veće privilegije. Apple je upoznat s izvještajem u kojem stoji da je moguće da se ta greška iskorištavala sve do izdavanja operativnog sustava iOS 16.6 - rekao je Apple.

Pored vlasnika starijih iPhonea, iOS 16.7.1 mogu preuzeti vlasnici iPada Pro, treće te svih kasnijih generacija iPada Air, pete te svih kasnijih generacija iPada i pete te svih kasnijih generacija iPada Mini.

Operativni sustav koji pokreće vaš uređaj možete ažurirati tako što ćete ući u "Postavke" uređaja te zatim pritisnuti "Općenito" pa "Ažuriranje softvera".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:05