POČELA GROZNICA

Apple opet pogodio: Prvog dana prodano više od 90 tisuća iPad-a

SAN FRANCISCO - JANUARY 27: An event guest plays with the new Apple iPad during an Apple Special Event at Yerba Buena Center for the Arts January 27, 2010 in San Francisco, California. CEO Steve Jobs and Apple Inc. introduced its latest creation, the iPad, a mobile tablet browsing device that is a cross between the iPhone and a MacBook laptop. Justin Sullivan/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

ZAGREB - Apple slavi: u petak ujutro počela je prodaja iPada, a do kraja radnog uređaj kojeg nitko od kupaca još nije mogao ni dodirnuti prodan je u više od 90 tisuća primjeraka.

Kupce nije zasmetala ni činjenica da će oni najbrži, koji su prvi rezervirali svoje primjerke, uređaj u ruke moći dobiti tek 3. travnja, kada iPad stiže na tržište. Oni koji su se odlučili za iPad koji komunicira i putem 3G mreža na svoj će uređaj čekati i duže, jer oni na tržište SAD-a stižu tek krajem travnja.

Prema uhodanom protokolu, u petak ujutro se na Appleovoj stranici pojavila žuta poruka kako se online dućan dopunjava i kako će uskoro dućan ponovno biti u funkciji. Nekih sat vremena kasnije stranica je vraćena, a na njoj je stajala i mogućnost kupnje iPada.

A onda je krenulo. Neki od prvih kupaca satima su buljili u ekran čekajući taj trenutak. Prema nekim procjenama u prvim satima iPad se prodavao tempom od 20 tisuća komada na sat.

Uz cijene koje se kreću od 499 do 829 dolara za najskuplji model s 64 GB memorije i 3G povezivošću, analitičari procjenjuju kako je Apple već prvog dana s iPadom zaradio oko 54 milijuna dolara. Nije loše za početak...

iPad je zasad dostupan samo u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 05:30