PREZENTACIJA

APPLE PREDSTAVIO SVOJ NOVI GLAZBENI SERVIS Apple Music stiže 30. lipnja, prva tri mjeseca bit će besplatan za sve!

Apple je u ponedjeljak u San Franciscu predstavio dugoočekivani vlastiti glazbeni streaming servis jednostavno nazvan - Apple Music. Tim Cook i društvo čuvali su ovo iznenađenje za kraj konferencije, ali zapravo s tom prezentacijom nisu iznenadili baš nikoga. Već neko vrijeme se najavljivalo da u Appleu rade na nečemu što će konkurirati Spotifyju. Naravno, Apple je još 2003. godine izbacio iTunes, ali 'streaming' glazbe je s vremenom postao popularniji od skidanja, tako da su u Appleu morali pod hitno napraviti nešto posebno.

- Glazba je važan dio naših života, naše kulture. Apple Music će promijeniti vaš doživljaj glazbe zauvijek - rekao je prvi čovjek Applea.

Kako će funkcionirati Apple Music? Jednostavno, sve će se vrtiti oko glazbe - skidanje, kupovanje, 'streamanje', kreiranje playlista, slušanje radio postaja. Čak će i sami glazbenici putem novog servisa moći s fanovima dijeliti ekskluzivne sadržaje, a naravno da će korisnicima biti dostupna kompletna iTunes fonoteka...

Cijena servisa bit će 10 dolara mjesečno, ali prva tri mjeseca svi će imati besplatni pristup. Čak su uveli i 'obiteljski popust', za 15 dolara mjesečno obitelj do šest članova će dobiti prostup Apple Musicu. Dostupnost za IOS platformu su najavili za 30. lipnja, a na jesen stižu aplikacije za Windows i Android. Zasad nije jasno hoće li Hrvatska biti jedna od stotinjak zemalja u koje će Apple Music doći.

U Appleu su predstavili i novi mobilni operativni sistem iOS 9 koji bi za sve iPhone i iPad uređaje trebao postati dostupan krajem ove godine. Novi IOS bi trebao biti brži, bolji i izdržljiviji, a naglasak je na Siri - vašeg 'pametnog asistenta' koji će pomoću glasovnih naredbi izvršavati vaše želje.

Uz 'pametnij' Siri, iOS 9 će donijeti poboljšane i Apple mape kao i mogućnost pretrage brojeva telefona po mailovima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:20