BORBA ZA PREVLAST

APPLE TESTIRA IPHONE VELIČINE ŠEST INČA Nova strategija u tržišnom ratu protiv Samsunga

Iako se Apple još uvijek priprema za izlazak na tržište nove dvije verzije iPhonea, već rade na nečem novom, doznaje se iz izvora bliskih tvrtki. Elektronički div razmatra plan da u ponudu stavi iPhone s veličinom ekrana od 4.8 inča do šest inča, što bi bio značajan pomak u odnosu na iPhone 5 koji je izašao prošle godine s veličinom ekrana od četiri inča.

S ovom promjenom, Apple bi imao jedan od najvećih pametnih telefona na tržištu. Ovaj plan signalizira promjenu u strategiji na tržištu pametnih telefona, što bi im trebalo donijeti prednost u utrci sa Samsungom.

Korejski velikan preuzeo je vodeću ulogu na tržištu, a razlog tome je i šarolika ponuda kada je u pitanju cijena i veličina telefona. U srijedu su predstavili novi Galaxy Note 3 s ekranom veličine 5,7 inča, što ga stavlja u kategoriju hibrida između telefona i tableta.

Nejasno je hoće li Apple po prvi put ovoga mjeseca slijediti strategiju različitih veličina i višefunkcionalnih uređaja ispred jeftinijih modela. Tvrtka inače često testira različite uređaje prije konačnog odabira smjera.

Ljudi koji su bliski Appleu smatraju smatraju da je tvrtka spremna na značajniji iskorak nego do sada. Dobavljači dijelova kažu da je Apple već počeo s testiranjem iPhonea s većim ekranima, a najviše ih zanima onaj s veličinom od 4,8 inča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 05:21