IPHONE NANO

Apple u pohodu na jeftinija tržišta: Dolazi manji i jeftiniji iPhone

iPhone 5 bi trebao biti za trećinu manji od iPhone 4, neće imati 'home dugme', i koštat će oko tisuću kuna bez SIM kartice

Računalni div Apple odlučio je uključiti novog 'konja za trku' u borbu protiv stalno rastućeg konkurenta, Googleova Androida.

Glasine već duže vrijeme nagovještaju kako će Apple na sljedećem WWDC (Appleovoj konferenciji za programere) predstaviti novi iPhone 5 koji će navodno biti u nižem cjenovnom razredu od aktualnog iPhone 4 .

Također, novi model Appleova mobitela već je prema špekulacijama dobio i novo ime - zvat će se iPhone Nano, a koštat će oko tisuću kuna bez SIM kartice.

Novim modelom iPhonea, Apple namjerava pokoriti ogromna tržišta Kine i Indije gdje jeftiniji uređaji imaju puno veći uspjeh među kupcima.

Ukoliko se nagađanja o početku proizvodnje ostvare, iPhone 5 bi trebao biti za trećinu manji od iPhone 4 i neće imati 'home dugme'. Uz to, Apple će njime predstaviti i tehnologiju univerzalnog SIM-a koja će korisnicima omogućiti odabir mreže koju žele bez potrebe za specifičnom SIM karticom tog operatera.

Preostaje nam samo pričekati WWDC i vidjeti što će Apple ponuditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:57