NOVA REVOLUCIJA?

APPLEOV PAMETNI SAT iWATCH NA TRŽIŠTU DO BOŽIĆA? Tvrtka je već zaštitila trademark 'iWatch' u Japanu i Meksiku

CUPERTINO - Nakon što se doznalo da je Apple u Japanu zaštitio trademark “iWatch”, danas je otkriveno da je tvrtka iz Cupertina isti zahtjev podnijela u Meksiku i Tajvanu, što vrlo vjerojatno znači da su istu proceduru prošli i u većini zemalja u kojima najmeravaju lansirati pametni sat iz svoje radionice. Jedne lokalne moskovske novine tvrde da je zahtjev podnesen i ruskoj nadležnoj agenciji.

Papire je Apple meksičkim i tajvanskim vlastima predao 3. lipnja, istog dana kada i u Japanu. Nažalost, nismo uspjeli doznati je li isti zahtjev podnesen i za hrvatsko tržište, jer Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo treba 10 do 15 dana da procesira takve upite.

U Meksiku je zatražena zaštita žiga za kategoriju u kojoj su “računala”, “periferni uređaji” i “osobni digitalni pomoćnici” te za kategoriju u kojoj su proizvodi povezani sa satovima. Procedura registracije u Meksiku traje nešto manje od šest mjeseci, što bi teoretski značilo da Apple može izbaciti iWatch na tržište na vrijeme za božićne blagdane. U Tajvanu je također zatražena zaštita za kategorije koje se odnose na računala i satove, a procedura bi trebala biti okončana kroz nekoliko mjeseci.

Da Apple radi na projektu pametnog sata više ne sumnja gotovo nitko. Bloomberg je nedavno objavio da je Apple sastavio tim od 100 dizajnera koj rade na “uređaju nalik na ručni sat koji može obavljati neke od funkcija koje obavljaju iPhone i iPad”, a New York Times tvrdi da Apple eksperimentira s uređajima izrađenima od zakrivljenog stakla koje se bez problema može savinuti oko ruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:39