NESTAO PROTOTIP

Appleovi detektivi s policajcima tražili izgubljeni iPhone 5: Očajni smo, pomozite nam!

 Sipa
Iako slovi kao najvrednija kompanija na svjetskom tržištu, američki tehnološki div Apple ima problema s neodgovornim zaposlenicima koji gube prototipove novih proizvoda

ZAGREB - Iako slovi kao najvrednija kompanija na svjetskom tržištu, američki tehnološki div Apple ima problema s neodgovornim zaposlenicima koji gube prototipove novih proizvoda.

Naime, prije nekoliko dana portal CNET objavio je vijest kako je jedan Appleov zaposlenik krajem srpnja u meksičkom baru Cava 22 u San Franciscu izgubio prototip iPhonea 5 koji bi trebao biti predstavljen u listopadu.

Dan-dva nakon što je prototip izgubljen predstavnici Applea navodno su u tajnosti obavijestili policiju u San Franciscu, naglasivši kako su očajni jer je taj uređaj od neprocjenjive vrijedosti za kompaniju. Istraga je zatim pokazala da se prototip iPhonea 5 prodaje u oglasniku za 200 dolara.

Kako bi pronašli izgubljeni prototip, dvojica Appleovih privatnih detektiva priključila su se četvorici policajaca u pretresu kuće Sergia Calderona (22). U razgovoru za San Francisco Weekly Calderon je rekao kako mu je jedan od šest muškaraca ponudio 300 dolara i obećao da neće biti procesuiran ako vrati uređaj.

Calderon tvrdi da su tom prilikom posjetitelji prijetili i njemu i obitelji.

- Je li itko u vašoj kući američki građanin? Rekli su mi da će moja obitelj imati problema zajedno sa mnom - izjavio je Calderon, koji negira bilo kakvu povezanost s nestalim prototipom iPhonea 5.

Naposljetku, uređaj nije nađen u Calderonovu domu, ali se u javnosti povela rasprava o tome je li policija smjela pomagati Appleovim privatnim detektivima u istrazi koja nije vođena prema standardnoj proceduri.

Ovo nije prvi put da Appleovi zaposlenici gube vrijedne prototipove po kafićima. Podsjetimo, u travnju prošle godine 28-godišnji Appleov kompjutorski inženjer u Njemačkom pivskom vrtu u kalifornijskom Redwood Cityju izgubio je prototip iPhonea 4. Osoba koja je pronašla uređaj prodala ga je za 5000 dolara tehnološkom blogu Gizmodo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 02:30