GOOGLANJE U 2023.

‘Barbie‘ službeno pobijedila ‘Oppenheimera‘ i odnijela titulu najpretraživanijeg filma

Cillian Murphy (Oppenheimer) i Margot Robbie (Barbie)

 Michael Tran/Afp
Pretraživanje oba filma bilo je na vrhuncu sredinom srpnja, a samo je u nekoliko država interes za "Barbie" bio relativno nizak

Google je proglasio pobjednika u bici blockbustera između "Barbie" i "Oppenheimera" i fantastična komedija Grete Gerwig odnijela je titulu najpretraživanijeg filma u 2023. ispred epskog biografskog trilera Christophera Nolana.

Googleova godišnja top lista pretraga odgovara rezultatima na blagajnama po kojima je "Barbie" najuspješniji film ove godine sa zarađenih 1,4 milijarde u odnosu na "Oppenheimerovih" 950 milijuna.

Pretraživanje oba filma bilo je na vrhuncu sredinom srpnja, a samo je u nekoliko država interes za "Barbie" bio relativno nizak - u Rusiji, Indiji, Ukrajini i u Iranu.

Najguglanije slavne osobe preminule u 2023. su Matthew Perry, Tina Turner i Sinead O‘Connor, a rat u Gazi, tragična podmornička misija na Titanik i potres u Turskoj najtraženije vijesti.

Yoasobi‘sov "Idol" je prva na listi najpretraživanijih pjesama na kojoj slijede “Try That In A Small Town” Jasona Aldeana i “Bzrp Music Sessions, Vol. 53” Shakire i Bizarrapa.

Bibimbap, korejsko jelo od riže, napretraživaniji je recept, a sportski tim Inter Miami u kojem igra argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi.

Obilježavajući 25 godina pokretanja tražilice, Google je također objavio i najpretraživanije pojmove svih vremena u različitim kategorijama.

Od 2004., kada su podaci prvi put postali globalno dostupni, najguglaniji osvajač Grammyja je Beyonce, sportaš portugalski nogometni as Christiano Ronaldo, a film "Harry Potter".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:21