SHOPPING PATROLA

Bežične slušalice preuzele su tržište, a Ahilova peta im je trajanje baterije. No, ne i ovima...


 
 Dmitry Marchenko/Alamy/Alamy/Profimedia
Na hrvatskom tržištu imali smo uvijek prilično dobar izbor bežičnih slušalica čak i prije Appleovog izbacivanja AirPodsa

Jasno je da više nema povratka: bežične slušalice preuzele su tržište i tako će i ostati. Iz tjedna u tjedan dolaze novi modeli sa sve boljim zvukom i karakteristikama, no ono što im i dalje ostaje relativna Ahilova peta jest trajanje baterije. Pa ako vam je to prioritet, onda biste definitivno trebali razmisliti o slušalicama u formi "ogrlice" (neckband), koje vam vise oko vrata i koriste velik dio tog prostora za smještaj baterije. Jedan od nama najdražih modela koji smo testirali su Huawei FreeLace Pro, koje je kineska tvrtka izbacila jesenas. Osim u ovoj fenomenalnoj zelenoj boji, dolaze u crnoj i bijeloj te roza. Izrađene su od finog silikona, dok je srce uređaja od metala i podijeljeno je na dvije polovice - jedna ima samo bateriju, a na drugoj su i fizičke komande. Ergonomski su sjajno dizajnirane i fino sjedaju u uho uz asistenciju "krilaca" koja učvršćuju poziciju.

FreeLace Pro imaju deklarirano trajanje baterije od čak 24 sata s jednim punjenjem i u našem testiranju pokazalo se da je to prilično blizu, ovisno o načinu korištenja. Ono što je odlično kod njih je način punjenja. Jedan od metalnih dijelova može se rasklopiti napola i otkriti USB-C priključak, što znači da se slušalice mogu uvijek na brzinu dopuniti na pametnom telefonu. Zvuk je za ovaj cjenovni rang i više nego kvalitetan, pruža odličan bas i visoke tonove, kod srednjih se, doduše, osjeti nešto "clippinga" prilikom vrlo glasnog slušanja. Velika prednost im je i aktivno poništavanje buke (ANC), koje radi prilično dobro (ali i troši dosta baterije). Cijena je 899 kuna.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Na hrvatskom tržištu imali smo uvijek prilično dobar izbor bežičnih slušalica ovog tipa čak i prije nego što je s Appleovim izbacivanjem AirPodsa korištenje slušalica bez žice prešlo u prvi plan. U toj areni danas je ogroman broj kompanija, u svim cjenovnim razredima.

SONY

WI-C200
Cijena: 199 kn
Sony je kralj na polju premium bežičnih slušalica, ali ovo je nešto pristupačniji model prihvatljive kvalitete.
baterija: 15 sati
bluetooth: 5.0
anc: ne
www.svijet-medija.hr

URBANISTA

Chicago
Cijena: 399 kn (na akciji)
Švedski butik brend s uvijek fantastičnim dizajnom i odličnim omjerom uloženog i dobivenog.
baterija: 7 sati
bluetooth: 4.1
anc: ne
www.ronis.hr

BOWERS & WILKINS

PI3
Cijena: 1499 kn
Model kultne audio firme osvaja dizajnom i kvalitetom zvuka, premda je cijena dosta visoka.
baterija: 8 sati
bluetooth: 5.0 aptx
anc: ne
www.sonusart.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:39