JEZIVO REALISTIČNI

Biste li posudili robotu svoje lice za 150 tisuća funti? Ova tehnološka tvrtka traži volontere

Robo-C, jedan od Promobotovih proizvoda.

 Pavel Lisitsyn/AFP
Promobot je proizvođač robota sa sjedištem u New Yorku, poznat po svojim jezivo realističnim humanoidnim robotima.

Ideja da posudite svoje lice robotu možda zvuči kao zaplet iz epizode Black Mirrora, ali uskoro bi mogla postati stvarnost.

Proizvođač robota Promobot traži lice za svog sljedećeg humanoidnog robota koji će se od 2023. koristiti u hotelima, trgovačkim centrima i zračnim lukama, piše Daily Mail. Tvrtka nudi iznos od 150.000 funti (200.000 dolara ili milijun i 331 tisuća kuna) hrabrom volonteru, koji je odlučio zauvijek prenijeti prava na korištenje svog lica humanoidnom robotu.

image

Robo-C, jedan od Promobotovih proizvoda.

Vitaliy Ankov/AFP

Promobot je proizvođač robota sa sjedištem u New Yorku, poznat po svojim jezivo realističnim humanoidnim robotima. Njihovi se roboti već koriste u 43 zemlje, a obavljaju niz uloga i poslova, uključujući administratore, promotore, konzultante, vodiče i vratare.

- Naša tvrtka razvija tehnologije u području prepoznavanja lica, kao i govora, autonomne navigacije, umjetne inteligencije i drugih područja robotike - rekli su iz Promobota.

image

Robo-C, jedan od Promobotovih proizvoda.

Evgeny Odinokov/AFP

- Od 2019. godine aktivno proizvodimo i isporučujemo humanoidne robote. Naši novi klijenti žele pokrenuti veliki projekt, a što se toga tiče, moraju licencirati novi izgled robota - dodao je Promobot.

image

Robo-C, jedan od Promobotovih proizvoda.

Pavel Lisitsyn/AFP

U svojoj posljednjoj kampanji, tehnološka tvrtka traži nekoga s 'ljubaznim i prijateljskim' licem, koje će se koristiti na humanoidnom robotu-pomoćniku.

Robota je naručila neimenovana američka tvrtka, a koristit će se u zračnim lukama, trgovačkim centrima i maloprodajnim trgovinama diljem Sjeverne Amerike i Bliskog istoka.

image

Oči u Promobotovoj tvornici.

Pavel Lisitsyn/AFP

- Robot s novim izgledom započet će s radom 2023. godine, a lice odabrane osobe postat će identitet ovog robota - objasnio je Promobot. Iako su precizirali da volonter mora imati 'ljubazno i ​​prijateljsko' lice, natječaj je otvoren za osobe bilo kojeg spola i dobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:48