ZONA OTPORA

‘Cijepi si mamu, mene nećeš‘ Ispred HNK osvanuo transparent, podršku dobio popularni pjevač

Novi transparent ispred HNK
Kao i dosad, autor transparenta svoju poruku upućuje Stožeru, ali ovaj put je to reakcija na najavu potencijalnog cijepljenja protiv koronavirusa

Ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta tijekom prošlog tjedna je osvanuo novi transparent. „Cijepi si mamu, mene nećeš“, „Pravo izbora“ i „Toni nisi sam“ napisano je na transparentu koji je razvučen u samom centru grada.

Podsjetimo, prošli je tjedan ispred zgrade HNK, koje je inače postalo novog okupljališta zagrebačke mladeži, razvijen plakat na kojem stoji „Stop Korona teroru“, „Imamo pravo disati“ i „Podrška Novaku iz Hrvatske“, a prije toga, natpis “Korona je prevara” što je policija skinula. Zadnjih mjeseci, otkako su klubovi postali riskantna mjesta za provod, tisuće mladih se okuplja na "cuganju ispred HNK" što je podijelilo javnost. Iako je sve krenulo tek kao mjesto za vikend provod mladih, čini se da je HNK postao prva zona otpora i bunta protiv nametnutih korona restrikcija.

image
Novi transparent ispred HNK, podrška Toniju Cetinskom


Kao i dosad, autor transparenta svoju poruku upućuje Stožeru, ali ovaj put je to reakcija na najavu potencijalnog cijepljenja protiv koronavirusa. Naime, i srbijanski je predsjednik Aleksandar Vučić nedavno najavio obavezno cijepljenje za dva milijuna ljudi.

image
Novi transparent


Podršku je dobio i pjevač Toni Cetinski („Toni nisi sam“) koji je više puta javno iznosio svoje stavove o protivljenju obveznom cijepljenju, prvenstveno preko vlastitog Facebook profila. Podržavao je antivakserske prosvjede u Beogradu, a osnovao je i grupu “Imam pravo znati i odabrati - #pravoizbora”, u kojoj je okupio gotovo četiri tisuće ljudi, a u kojoj su glavne teme “cijepljenje”, “5G carstvo”, “korona virus” te “mediji bez cenzure”.

image
Zagreb, 260620.
Trg Republike Hrvatske.
Robert Schwarz, samoinicijativno je napravio i razapeo izmedju dva rasvjetna stupa platno s natpisom Korona prevara. Nakon nekog vremena legitimirali su ga sluzbenici MUP-a.
Foto: Darko Tomas/CROPIX
Darko Tomas/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:13