PREDSTAVLJEN NOVI ONE X

Najbrži smartphone na svijetu u Hrvatskoj

Ima golemi 4,7-inčni ekran s HD rezolucijom, četverojezgreni procesor koji ga čini pandanom prijenosnim računalima i ponajbolji fotoaparat među smartphoneima

Na hrvatskom se tržištu, prije nego u mnogim drugim državama, pojavio HTC -ov smartphone One X, koji je premijerno predstavljen krajem veljače na najvećem svjetskom sajmu mobilnih uređaja u Barceloni, a koji slovi kao trenutačno najbrži mobilni gadget na svijetu. Ovo je prvi dostupan smartphone s četverojezgrenim procesorom, što ga po snazi čini otprilike jednako moćnim poput prosječnog suvremenog prijenosnog računala.

Kvalitetna slika

Procesor se temelji na Nvidijinom Tegra 3 čipsetu, a uređaj ima i 1 GB radne memorije tipa DDR2 te 32 GB memorijskog prostora namijenjenog pohranjivanju podataka.

One X ima golemi 4,7-inčni Super LCD 2 ekran čija je rezolucija 1280x720 piksela. Riječ je dakle o HD rezoluciji koja donosi gustoću piksela od 312 točaka po inču, što je kvaliteta usporediva s onom u luksuznom tisku, pa je ovo ujedno prvi dostupan smartphone s takvim prikazom slike na ekranu koji daje dovoljno kvalitetnu sliku, ljudskom oku usporedivu s onim što vidi “uživo”.

Softverski, ovaj HTC-ov smartphone dolazi s operacijskim sustavom Ice Cream Sandwich, što je kolokvijalni naziv za posljednju verziju Android OS-a, no ono što mu daje posebnu vrijednost, pogotovo na praktičnoj razini, jest korisničko sučelje nadograđeno HTC-ovim softverom Sense 4. Kad je riječ o izgledu, korisničko je sučelje poput dosadašnjeg Sensea UI, no korjenite promjene doživjela je aplikacija za rad s fotoaparatom koja se sada zove Image Sense.

HTC One X tako ima pozadinski fotoaparat s rezolucijom od 8 megapiksela koji se uključuje i može okinuti prvu fotku već za 0,7 sekundi. Uz to, donosi podršku za HDR snimanje te ima takozvani Dual Shooter koji omogućuje da se snimaju fotografije stodobno sa snimanjem videa u Full HD rezoluciji. Aparat ima i širok kut snimanja, od 22 mm, na kojem se blenda može otvoriti do f/2.0, što su karakteristike kakve se rijetko susreću i u klasičnih fotoaparata. Fotografije snimljene tim smartphoneom tako nerijetko uspijevaju i bolje od onih učinjenih kompaktnim fotoaparatima.

Cijena od 4999 kuna

Tu nije kraj superiornim karakteristikama te naprave. One X, naime, ima kućište napravljeno od polikarbonske plastike koje je debelo elegantnih 9,29 mm, a ekran mu je prekriven 3D Gorilla Glassom. Sve to, dakako, ima i pravu cijenu pa se One X, dostupan u Vipnetu, može kupiti bez ugovorne obveze za 4999 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:09