TOP PET TABLETA KOJI DOLAZE PRIJE BOŽIĆA

FOTO Prvi put u Hrvatskoj: Posebna večera samo za ženske geekove

ZAGREB - Tradicionalni susret “ženskih geekova”, odnosno strastvenih zaljubljenica u gadgete, elektroničke igre, internet i sve ostalo što je vezano uz nove tehnologije, koji se već godinama održava u mnogim gradovima svijeta, ovaj će se tjedan prvi put održati i u Hrvatskoj.

U stotinjak gradova

U srijedu će se u zagrebačkom Matis Absolute Lounge baru održati Girl Geek Dinner, čime će i Hrvatska postati dio međnarodno poznate zajednice koja na ovaj način želi pokazati da najmodernije tehnološke igračke nisu rezervirane samo za mušku populaciju.

Hrvatske vlasnice iPhonea, iPada, najaktivnijih profila na Facebooku, Twitteru i Foursquareu, poznavateljice programerskih vještina i spretne igračice najkompleksnijih naslova iz svijeta digitalne zabave tako će se - onako kako se to do sada događalo u čak stotinjak gradova na svim kontinentima - okupiti kako bi uživale u tipičnom “geekovskom” druženju.

Kako je navedeno na stranici www.girlgeekdinners.hr, osiguran je besplatan ulaz za stotinu sudionika uz prethodnu prijavu, koji, zanimljivo je, ne moraju nužno biti ženski. Točnije, prijaviti se mogu isključivo ženske osobe, no svaka od njih smije - uz odobrenje organizatora - povesti i mušku pratnju radi li se, jasno, o nekome tko dijeli jednaku strast prema tehnologiji.

Plan za širenje

S obzirom na prisnost atmosfere koja ionako vlada u hrvatskoj geekovskoj zajednici, dovoljno malenoj da u njoj već odavno svatko svakoga pozna, jasno je da su ciljevi održavanja ovakve večeri dublji od pukog druženja kakvo je ionako uobičajeno među publikom koja će joj nazočiti. Geek Girl Dinner će tako, kao i u ostalim gradovima u svijetu, poslužiti za razbijanje stereotipa o informatičkim i tehnološkim poslovnim sektorima kao rezerviranima tipično za muškarce te za poticanje djevojaka koje vole tehnologiju da se ne ustručavaju posvetiti joj se i profesionalno.

Brojne istaknute pripadnice domaće IT zajednice tako se očekuju na ovom druženju, koje će, pokaže li s uspješnim, biti održano i u drugim gradovima u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:54