StoryEditor
POSLUŽILA SE ČAK I HLADNJAKOM

Domišljata tinejdžerica na inovativne načine objavljivala na društvenim mrežama nakon što joj je majka oduzela mobitel i stavila je u kaznu

 
Tinejdžericina objava u kojoj se vidi da je tweetala s hladnjaka; ilustracija LG-jevog hladnjaka
 Dorothy/TWITTER; Profimedia/Alamy

Nakon što joj je majka zaplijenila mobitel, domišljata tinejdžerica iza Twitter korisničkog imena @thankunext327 ipak je na inovativan način uspjela objaviti nekoliko tweetova, i to uz pomoć prijenosne Nintendove konzole za video igre DS, Nintendove igraće konzole Wii U te obiteljskog hladnjaka marke LG, piše The Guardian.

Tinejdžerica koja se na Twitteru predstavlja kao "Dorothy" u razgovoru za The Guardian nije htjela reći kako se preziva, ali je otkrila da joj je majka oduzela mobitel jer je prije dva tjedna zbog nedostatka pažnje tijekom kuhanja izazvala požar.

"Oduzela mi je svu tehnologiju kako bi više obraćala pažnju na svoje okruženje", rekla je tinejdžerica koja se novinarima The Guardiana dopisivala preko nećakovog iPada. Naime, majka "Dorothy" još uvijek nije dopustila korištenje tehnoloških uređaja. "Bilo mi je strašno neugodno! Bila sam se zabrinula jer sam se cijelo ljeto dosađivala, a Twitter mi pomaže da mi vrijeme brže prođe", dodala je Dorothy.

Dorothy se bojala da će ostati bez dijela sljedbenika, točnije onih koje ona slijedi, a da pritom i oni slijede nju. Kako bi to izbjegla, smislila je nekoliko ingenioznih načina da nastavi objavljivati.

Dorothy svoj profil tretira kao profil posvećen američkoj pjevačici Ariani Grande te objavljuje sadržaj koji je uglavnom vezan za pjevačicu.

Tinejdžeričn nevjerojatan pothvat počeo je 5. kolovoza s objavom da "odlazi zauvijek" te da joj je "majka oduzela mobitel".

 

Objavu koja je stigla nakon te objavila je čini se njezina majka jer je u njoj pisalo sljedeće: "Vidim da je Dorothy koristila Twitter na svom Nintendu. Ovaj će profil biti momentalno ugašen."

 

No, Dorothy je uskoro ponovno nešto objavila. "Pozdrav. Mama mi je uzela mobitel i Nintendo DS pa nemam izbora nego uzeti svoj Wii. Hvala vam svima na podršci i ljubavi. Odgovorit ću na privatne poruke i popratiti vas kada budem imala stabilnu vezu s Twitterom. Pozdrav, Dorothy", napisala je tinejdžerica.

 

Dorothy je dan poslije objavila da je njezina majka otišla na posao te da traži mobitel i da za to vrijeme koristi svoj Wii U.

 

No, umjesto mobitela, Dorothy je pronašla svoj oduzeti Nintendo DS. "Večeras idem kod prijateljice @harrietjace pa ću biti aktivna! O moj Božeeee", napisala je Dorothy.

 

Manevar je prema svemu sudeći upalio jer je tinejdžerica nastavila s objavama: "Toliko ste je**** slatki, bit ću večeras na Facebooku pa se možemo međusobno pratiti. U SLOBODU!"

 

U toj se fazi u cijelu priču uključio sam Twitter koji je na svom službenom profilu pod hashtagom objavio da se Dorothy ima osloboditi.

 

Dva dana poslije ovih objava Dorothy se ponovno javila - i to s hladnjaka. "Ne znam hoće li ovo htjeti tweetati, ali evo pričam s hladnjakom, koji vrag, mama mi je ponovno oduzela svu elektroniku", napisala je Dorothy, odnosno bolje rečeno izgovorila.

 

Nakon objave putem hladnjaka, tinejdžeričina je majka čini se uspjela u namjeri da zaustavi svoju kći. Egzil s Twittera trajao je, čini se, šest dana. Dorothy se nakon toga vratila.

"Ne znam kako sam prikupila toliko potpore. Hvala vam svima i Twitteru, ovo je ludo, bila bi izgubljena bez vas. Odustala bih. Nastojim dobiti svoje stvari nazad kako bi vam se mogla zahvaliti na pravi način", napisala je Dorothy u srijedu.

 

Tinejdžerica je retweetala Twitterov odgovor na objavu u kojoj je korisnik Twittera @KilledByDeath_ putem screenshotova pokazao da je Dorothy doista tweetala uz pomoć LG-jevog pametnog hladnjaka. "Ikona", stajalo je u odgovoru Twittera.

 

Dorothy je također retweetala apel službenog LG-jevog profila koji je također putem hashtaga #OsloboditeDorothy pozvao da se tinejdžerica vrati na Twitter.

 

LG nije komentirao tweetanje putem njihovog hladnjaka, međutim na službenoj stranici tvrtke piše da hladnjak doista ima društvenomrežne mogućnosti.

Dorothy The Guardianu nije htjela reći koliko će dugo biti u kazni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2020 14:35