‘TRUTH SOCIAL‘

Donald Trump kreće u rat s Twitterom i Facebookom: Otkriveno kada izlazi njegova društvena mreža

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump

 Mandel Ngan/AFP
Slično kao na Twitteru, aplikacija nudi mogućnost ‘praćenja‘ drugih osoba i dijeljenja fotografija i videa

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump pokreće svoju društvenu mrežu "Truth Social", a na Appleovom App Storeu bit će dostupna 21. veljače, navedeno je na njihovim službenim stranicama, piše Guardian.

Truth Social, alternativa Twitteru koju će lansirati Trump Media & Technology Group (TMTG), korisnicima je već dostupna za predbilježbu.

Slično kao na Twitteru, aplikacija nudi mogućnost "praćenja" drugih osoba i dijeljenja fotografija i videa.

Lansiranje aplikacije uslijedilt će 13 mjeseci nakon što su Facebook i Twitter zabranili pristup bivšem američkom predsjedniku jer je poticao svoje pristaše da sudjeluju u napadu na američki Kapitol 6. siječnja, na temelju neutemeljenih tvrdnji o prijevari na predsjedničkim izborima 2020.

TMTG i Apple nisu odgovorili na zahtjeve za komentarom, ali je informirani izvor potvrdio da je 21. veljače planirani datum lansiranja aplikacije.

Očekuje se da će lansiranje biti prva od tri faze u razvoju TMTG-a. Druga bi bila pretplatnička usluga pod nazivom TMTG+ na kojoj će biti dostupan zabavni sadržaj, vijesti i podcasti. Prezentacija za investitore u studenom naznačila je da TMTG također želi pokrenuti podcast mrežu.

TMTG je trenutno procijenjen na 4,3 milijarde dolara na temelju cijene dionica Digital World Acquisition Corp. TMTG je u listopadu ugovorio spajanje s tvrtkom za bianco čekove uz procjenu od 875 milijuna dolara.

Trumpove pristaše i maloprodajni ulagači pokupovali su dionice Digital Worlda, kladeći se da će se Trumpova popularnost među njegovom republikanskom političkom bazom pretvoriti u komercijalni uspjeh, piše Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. siječanj 2022 23:13