OKONČAJTE TEROR LOŠIH FOTOGRAFIJA

DOSTA JE BILO HRANE, DJECE, PASA, MAČAKA I SELFIEJA! Instagram krenuo stopama Facebooka i Twittera te omogućio ignoriranje osoba koje pratite

 Profimedia, Cultura RM

Društvena mreža Instagram omogućila je svojim korisnicima ignoriranje određenih osoba koje prate bez potrebe za prestankom praćenja iste, piše The Independent. Uz pomoć opcije "mute", odnosno "bešumno", korisnici će iz svog "feeda" moći ukloniti korisnike čiji im se sadržaj ne sviđa bez da osobe koje su stavljene na bešumno to doznaju.

Facebook i Twitter takve opcije već imaju - na Facebooku možete osobu ukloniti iz svog "News Feeda" bez da prekinute prijateljstvo, dok na Twitteru osobu možete staviti na bešumno bez potrebe da je prestanete slijediti. Instagram do nedavno tu opciju nije imao pa ste bili prisiljeni ili ignorirati objave ili prestati slijediti nekoga.

"Kada neki profil stavite na bešumno, još uvijek možete vidjeti što ta osoba objavljuje. Dovoljno je samo da odete na njezin profil. Također, Instagram će vam javiti ako vas ta osoba označi u nekoj fotografiji. Vlasnici profila koje ste stavili na bešumno neće znati da ste ih stavili na bešumno, a možete ih uvijek ponovno početi pratiti tako što ćete ih "ozvučiti"", stoji u blog objavi djelatnika Instagrama.

"Kako biste nekoga stavili na bešumno, kliknite na (tri vertikalne točkice) u desnom kutu nečije objave. Tamo ćete moći odabrati želite na bešumno staviti objave ili i objave i "priče" te osobe. Osobu na bešumno možete staviti dugim klikom na nečiju priču ili putem profila osobe."

Opciju će prvo moći koristiti samo manji broj korisnika iOS operativnog sustava, dok će ostali mogućnost "utišavanja" određenih korisnika dobiti u narednim tjednima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:17