ZBUNJENA JABUKA

Drugi promašaj: Apple ponovo izgubio prototip novog iPhonea - i to opet u kafiću

Informacije o uređaju, kako izgleda i koji ga operativni sustav pokreće, nisu poznate, a prodavao se na oglasnik za 200 dolara

Očekivalo bi se da će Apple nakon prošlogodišnjeg gubljenja prototipa iPhonea 4 pripaziti na svoje zaposlenike i prototipe novih proizvoda, no nije tako. Izgleda da je jedan od nemarnijih zaposlenika Applea ponovo izgubio najnoviji primjerak nove generacije iPhonea i to opet u kafiću, javlja CNET .

Nestanak još jednog prototipa iPhona 5, koji tek treba biti predstavljen, podigao je na noge cijelu Appleovu sigurnosnu službu koja je uređaj navodno pronašla nekoliko dana kasnije, priopćio je izvor iz kompanije vrlo blizak istrazi. Uređaj je nestao krajem srpnja u kafiću Cava 22 u četvrti Mission u San Franciscu.

Valja podsjetiti kako ovo nije prvi put da Apple u kafiću izgubi prototip uređaja nekoliko mjeseci prije njegovog službenog predstavljanja.

Prošle je godine (ne)sretni nalaznik iPhonea 4 uređaj prodao tehno-blogu Gizmodo prije nego što je bio optužen za posjedovanje ukradene robe te ilegalno korištenje tuđe opreme. Ovogodišnji je iPhone prošao puno drugačiji put - uzet je u kafiću, a potom je završio na oglasniku Craiglist gdje se prodavao za svega 200 dolara.

Informacije o uređaju, kako izgleda i koji ga operativni sustav pokreće, nisu poznate.

Nekoliko dana nakon što je uređaj nestao, Apple je kontaktirao policiju te objasnio kako se radi o 'neprocjenjivom uređaju' te da je vrlo važno da ga se vrati u sjedište Applea.

Zahvaljujući signalu mobitela Apple je uspio doći do adrese potencijalnog 'vlasnika' novog iPhonea 5. Riječ je o 22-godišnjaku koji je te večeri bio u kafiću Cava 22, no on je demantirao bilo kakvu povezanost s nestankom uređaja. Čak i kada mu je Apple ponudio novac, mladić nije znao ništa. Policiji je bilo dopušteno ući i pretražiti kuću, no uređaj nije pronađen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 14:47