DRUŠTVENA MREŽA

FACEBOOK NAJAVLJUJE NOVE DRASTIČNE PROMJENE Neke kreću već od sljedećeg tjedna: 'Uskoro ćemo se obratiti svakom od naših dvije milijarde korisnika'

 Stephen Lam/File Photo / REUTERS
 

Facebook je odlučio pozvati svoje korisnike u borbu protiv dezinformacija i na prepoznavanje "vjerodostojnih" izvora, zbog poplave senzacionalizma i dezinformacija, objavio je u petak izvršni direktor Mark Zuckerberg.

"Previše je senzacionalizma, dezinformacija i podijeljenosti u današnjem svijetu", ocjenjuje on u petak na svojoj stranici, dodajući da "društvene mreže omogućuju ljudima plasiranje informacija brže nego ikada".

Zato je važno, smatra on, da svaki korisnik istakne kvalitetnu informaciju, ali je isto tako naglasio da je "goruće pitanje na koje pokušavamo odgovoriti - kako odlučiti koji su izvori informacija vjerodostojni".

Kompanija koja ima više od 2 milijarde korisnika kaže da će između ostalog koristiti ankete, u koje će uskoro uključiti sve korisnike, kako bi utvrdila koje medijske kuće korisnici Facebooka smatraju vjerodostojnima.

"Ta novina neće promijeniti količinu informacija koju ćete vidjeti na Facebooku. To će samo promijeniti ravnotežu informacija u korist izvora koje se smatra vjerodostojnima", kaže Zuckerberg.

Već od sljedećeg tjedna, najavljuje on, News Feed - ključni proizvod kompanije na tom području, davat će prednost kvalitetnim vijestima pred onima koje objavljuju manje vjerodostojni izvori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2021 02:27