LJUBAV JE NA MREŽI

Facebookova aplikacija za traženje partnera bez problema i neugodnosti konačno stigla u Hrvatsku

Facebook Dating
 Facebook
Facebook je na svome blogu objavio da je u 20 zemalja u kojima je Facebook Dating dosad bio aktivan ostvareno 1,5 milijardi sparivanja

Društvena mreža Facebook objavila je da je njezin servis za pronalaženje ljubavi Facebook Dating u četvrtak stigao u 32 europske države, uključujući i Hrvatsku, javlja Reuters.

Facebook Dating nalazi se unutar Facebook aplikacije, a korisnici koji ga žele koristiti mogu napraviti profil "u samo nekoliko koraka". Facebook Dating je proizvoljna opcija koja se aktivira na zahtjev korisnika.

Korisnici koji odluče ljubav potražiti na platformi Facebook Dating moći će objavljivati "Priče" kako bi se mogli povezati s nekim tko dijeli njihove interese i hobije. Korisnik na platformi može objavljivati i Priče koje objavljuje na Facebooku i Instagramu.

Uz to, korisnici će potencijalne partnere moći pronaći preko članstava u grupama i planova za odlaske na društvene događaje. Pandemija će tu, dakako, reći svoje, pa odlazaka na društvene događaje neće biti kao inače, ali i želja da se ode negdje može biti korisna informacija.

Razgovori putem videopoziva

Korisnici će ljubav moći potražiti i među osobama koje već poznaju na Facebooku i Instagramu. Facebook Dating ponudit će svakome priliku da do devet takvih osoba stavi na popis "Tajne simpatije", a osoba će doznati da je nečija simpatija samo ako su osjećaji obostrani. Iz Facebooka navode da korisnicima kao potencijalne partnere neće nuditi prijatelje.

Konačno, ako to korisnici žele, moći će i razgovarati putem videopoziva.

Iz Facebooka navode da Facebook Dating obiluje sigurnosnim opcijama koje bi trebale osigurati da traženje partnera prođe bez problema i neugodnosti. Osim što korisnicima kao potencijalne partnere neće predlagati prijatelje, Facebook im neće reći da ste uopće aktivirali Facebook Dating. Informacije s platforme Facebook Dating neće se pojavljivati u "News Feedu" korisnika. Naposljetku, korisnici će moći blokirati i prijaviti svaku neželjenu interakciju.

Reuters piše da bi Facebook Dating u Europu stigao i ranije da protiv njega glas nije digao Povjerenik za zaštitu osobnih podataka Republike Irske, glavno regulatorno tijelo Europske unije za velike tehnološke tvrtke. Platforma je s radom trebala krenuti 13. veljače ove godine, međutim Facebook je Povjerenika o tome obavijestio tek 3. veljače. Povjerenik je nadalje rekao da mu Facebook nije poslao svu potrebnu dokumentaciju.

Facebook je na svome blogu objavio da je u 20 zemalja u kojima je Facebook Dating dosad bio aktivan ostvareno 1,5 milijardi sparivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:41