'ZAŠTITA PODATAKA'

FATALNI 'ERROR 53' Ako se na vašem iPhoneu 6 pojavi ova poruka, to znači da se polako možete oprostiti od svog mobilnog ljubimca

 Flickr

Ukoliko misteriozna greška 'Error 53' neprestano iskače na vašem iPhoneu 6 ili 6 Plus, vrijeme je da se pripremite.

Naime, za iPhone koji su bili popravljani u neovlaštenim servisima to znači neizbježnu 'smrt'.

Iz Applea tvrde da se greška javlja kako bi se zaštitilo vlasnike, no tisuće korisnika tvrdi da je njihov iPhone postao beskoristan i da su svi podaci koji su bili unutra izgubljeni bez mogućnosti vraćanja.

U Appleu navode da su posrijedi popravci, odnosno izmjena zaslona i home tipke na kojoj je čitač otisaka prstiju. Naime, kako kažu, neovlaštena izmjena ovih dijelova za sobom povlači blokiranje uređaja, kako se ne bi moglo doći do povjerljivih informacija o korisniku. Svaka promjena na TouchID senzoru treba biti dodatno verificirana te ukoliko iOS primijeti da se to nije dogodilo, blokira iPhone, odnosno sprječava njegovo daljnje korištenje.

- Ako se korisnik susretne s greškom Error 53, naš savjet je da kontaktira Appleovu službu za korisnike - dali su jednostavan savjet iz Applea.

No, ako vam se na iPhoneu javi Error 53, nećete imati puno pomoći od kontaktiranja Appleove službe za potporu korisnicima.

Naime, kako piše Wall Street Journal, neki korisnici su se obratili Appleu, no tamo su im kazali da je Error 53 kao 'kuga' i da je popravkom u neovlaštenim servisima prekršeno jamstvo za popravak uređaja.

Mnogi su kritizirali ovaj Appleov potez te komentirali da je to kao da Ford kaže 'nećemo vam dozvoliti da neki treći mehaničar popravlja vaš automobil jer će promijeniti ključ'.

No, ova se greška znala pojaviti i na mobitelima korisnika koji su oštetili svoje iPhone i nastavili ih koristiti bez da su ih popravili.

Iako Apple tvrdi da im se korisnici mogu obratiti, za mnoge je jedino rješenje - kupiti novi mobitel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 23:21