CYBER POLICIJA

FBI želi bolje kontrolirati Facebook i Twitter: Stvaraju novu aplikaciju za njuškanje po društvenim mrežama

FBI je kroz velika vrata odlučio ući u 21. stoljeće i u digitalno okruženje u kojem sve više živimo. A sve kako bi bolje prisluškivao Twitter i Facebook, javlja PCmag . Naime, FBI-jev Centar za strateško informiranje i operacije očekuje prijedloge za aplikaciju koja bi bila sposobna 'njuškati' za inkriminirajućim podacima na društvenim mrežama i portalima.

Kako su naveli u svojoj detaljnoj uputi , aplikacija mora biti 'beskonačno fleksibilna', mora se prilagođavati promjenjivim prijetnjama i mora pružati stratešku i taktičku prednost svojim korisnicima. FBI će je koristiti u borbi protiv cyber kriminala, a aplikacija će imati ugrađenu mogućnost automatskog pretraživanja ključnih riječi i prepoznavanja prijetnji. Za one koji ga baš i ne koriste, aplikacija će doći i sa ugrađenim riječnikom najčešćih Twitter izraza.

Osim toga, aplikacija će morati biti sposobna locirati prijetnju i prikazati njen položaj na mapi u kilometrima i miljama, kako bi snage reda mogle brzo reagirati.

Ukoliko imate ideju za aplikaciju, pošaljite svoje rješenje FBI-ju do 10. veljače, ali nemojte očekivati kako će vaš trud biti plaćen. Biro trenutno samo želi procijeniti eventualne troškove, ali i praktičnu izvedbu svoje vrlo zahtjevne ideje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:42