LUKSUZ NA VODI

FOTO: Gradi se jahta vrijedna 200 milijuna eura koja se 'pretvara' u otok

Wally Hermes Yachts proizvodi svoju dosad najskuplju ploveću igračku koja će u konačnici stajati oko 200 milijuna eura

ABU DHABI - Milijarderi se više neće mučiti oko izbora trebaju li kupiti jahtu ili otok.

Dizajneri su im na sajmu luksuznih plovila u Abu Dhabiju ponudili rješenje koje će zadovoljiti obje njihove potrebe - luksuznu jahtu koja se prema potrebi pretvara u otok. Jahta se zasad zove WHY 58x38 , a njezina cijena iznosi oko 200 milijuna eura. Na sajmu je zabilježeno više predbilježbi za to hiperluksuzno plovilo.

Jahta je dizajnirana tako da u plovidbi izgleda kao ultramoderno sportsko plovilo, a kada se stigne na odredište, jahta se rastvara, kotvi i postaje pravi otok za odmor sa svim potrebnim sadržajima.

U osnovnoj verziji WHY je dugaška 60 metara a kada se pretvori u otok, dobiva promenadu za šetnju u dužini od čak 200 metara. Brod ima tri kata, a predviđen je za smještaj 20 članova posade i 12 putnika. Putnicima su na raspolaganju knjižnica, sauna, solarij, gimnastička dvorana i bazen u dužini od 8o metara. Ne boji se krize

Unatoč luksuzu, jahta je i štedljiva jer se dijelom pokreće preko solarnih ploča na palubi. Vlasnik Wally Hermes Yachtsa, Luca Bassani Antivari koji proizvodi tu luksuznu igračku, tvrdi da je njegov brod san svakog čovjeka. Ne boji se recesije jer su kupci njegovih proizvoda i dalje hiperbogati.

Kao mogući prvi vlasnik spominje se Roman Ambramovič.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:19