TEHNOLOGIJA

FOTO: NOVITETI IZ HUAWEIJA Iz nove linije prijenosnih računala i tableta MateBook ovo ljeto stižu tri drastično različita uređaja

MateBook X
 Promo

Iako je Huawei poznatiji po pametnim telefonima, ta kineska tvrtka, naravno, izrađuje i mnoge druge stvari, pa su tako ovih dana predstavili tri nova uređaja iz svoje linije prijenosnih računala i tableta MateBook.

Huawei MateBook X, MateBook E i MateBook D na tržište će doći tijekom ljeta, a već po činjenici da im se cijene kreću od 799 do čak 1699 eura jasno je kako je riječ o drastično različitim strojevima.

Promo
MateBook X

Promo
MateBook X-Gold

Najmoćniji i najopremljeniji je model MateBook X. To je 13-inčni laptop premium izgleda i vrlo privlačnog dizajna - kao i kod većine drugih Windows ultrabookova, nadahnutog MacBook Airom - s rubovima oko zaslona od samo 4,4 mm, koji dolazi u tri boje: prestige zlatnoj, space sivoj i rose zlatnoj. Ima Huaweijev sustav hlađenja bez ventilatora, takozvanu Space Cooling tehnologiju, koja radu pomoću gel kapsula. Dolazi s izborom Intelovih procesora Core i7 i i5 sedme generacije, sustavom zvuka Dolby Atmos i tipkom za paljenje s čitačem otiska prsta. Ima zaslon 2K rezolucije zaštićen Corning Gorilla Glassom, Dolby Atmos zvuk i zvučnike razvijene u suradnji s Dolbyjem. Baterija navodno može izdržati 10 sati gledanja videa na Full HD razoluciji. Radi na operativnom sustavu Windows 10. Model s 8 GB RAM-a i 256 GB SSD memorije stajat će 1399 eura, a najskuplji je onaj s i7 procesorom i 512 GB SSD memorije - 1699 eura.

Promo
MateBook X-Grey

Stubu niže u gami nalazi se MateBook E, 2-u-1 hibrid laptopa i tableta, jedan od brojnih koji napada Microsoftov Surface Pro. Uređaj ima 2K zaslon osjetljiv na dodir, tipkovnicu pod nazivom Folio kutom podešavanja do čak 160 stupnjeva, moguće je izabrati procesore Intel Core i5 i m3, a dostupan je u plavoj, smeđoj i ružičastoj boji. Uređaj donosi sustav Dolby Audio Premium i može se opremiti dodacima, kao što su MateDock 2 i olovka MatePen. Model s 4 GB RAM-a, procesorom m3 i 128 GB SSD memorije stoji 999 eura, a najskuplji je s 1299 eura model s procesorom i5, 8 GB RAM-a i 256 GB SSD-a.

Promo
MateBook E-Gold-Brown

Promo
MateBook E-Grey-Blue

Treći novi Huaweijev uređaj je MateBook D, 15,6-inčni prijenosnik s Full HD zaslonom, koji također donosi opcije procesora Intel Core i7 ili i5, Dolby Atmos zvuk i mogućnost opremanja grafičkom karticom NVIDIA GeForce 940MX.

Promo
MateBook D-Black

Kućište mu je debljine 16,9 milimetara, a okvir oko zaslona ima samo 6,2 milimetra. Izrađen je od aluminija i dostupan je u tri boje: space sivoj, champagne zlatnoj i aurora plavoj. Također ima sustav zvuka Dolby Atmosi zvučnike pod etiketom Dolby. Dolazi s operativnim sustavom Windows 10. Najjeftiniji MateBook D košta 799 eura, ima procesor i5, 8 GB RAM-a te tvrdi disk od 1 terabajta. Najskuplji MateBook D je 999 eura, a dolazi s procesorom i7, 8 GB RAM-a te terabajtnim tvrdim diskom, plus 128 GB SSD diskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:08