GALAXY A6 I A6+

FOTO: SAMSUNG PREDSTAVIO DVA NOVA TELEFONA Kamera s opcijom Live Focus daje kontrolu nad dubinskim poljem i bokeh efektom prije i nakon snimanja

 

Samsung je predstavio dva nova telefona iz nižeg srednjeg razreda - Galaxy A6 i A6+. Poštujući moderni dizajnerski kod korejske tvrtke, telefoni imaju takozvane Infinity Display zaslone, izduljene na omjer stranica od 18,5:9, doduše s nešto debljom bradom i čelom nego što je to slučaj kod skupljih Samsungovih modela.

No dok A6 ima 5,6-inčni zaslon HD rezolucije, A6+ je opremljen panelom dijagonale 6 inča u Full HD rezoluciji. Oba su Super AMOLED. Razlikuju se i po sistemskom čipu koji ih pogoni - A6+ ima Snapdragon 450, dok A6 radi uz pomoć Samsungova čipa Exynos 7870. Oba dolaze u konfiguracijama od 3 ili 4 GB RAM-a te 32 ili 64 GB memorije i imaju kućišta crne, zlatne i boje lavande.

Samsung kao najveću prednost telefona ističe kameru, pri čemu Galaxy A6+ ima dvostruku kameru s opcijom Live Focus, što znači da korisnici mogu kontrolirati dubinsko polje i bokeh efekt prije i nakon snimanja. Galaxy A6 ima jednostruku 16-megapikselnu kameru s otvorom blende od f/1.7.

Telefoni imaju mogućnost prepoznavanja lica i skeniranja otisaka prstiju, podržavaju Bixby Vision, Home i Reminder. Telefoni na tržište dolaze početkom ovog mjeseca, a hrvatska cijena tek se treba odrediti. U Njemačkoj će se prodavati za 309 eura (A6, odnosno 369 eura (A6+).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:36