SAM UHVATIO LOPOVA

FOTO Ukrali mu laptop pa preko aplikacije pratio što mu kradljivci rade za računalom

Aplikacija Hidden prati laptop gdje god se nalazio, a zahvaljujući ugrađenoj kameri čak će i snimati gdje i što kradljivci rade na računalu

Kada vam ukradu računalo kao da su vam ukrali život. Ako vam se to nikada nije dogodilo, sreća vaša. No, što učiniti ako vam se to i dogodi. Pa ukoliko posjedujete Apple MacBook pod hitno nabavite aplikaciju Hidden koja će vam ako vam ukradu laptop pokazati gdje je i tko ga je ukrao.

Kada aktivirate opciju praćenja, Hidden će locirati vaše računalo gdje god se ono nalazilo te skupljati fotografije kradljivca i svega što radi što će vam sigurno ubrzati povratak prijeko potrebnog alata.

Upravo to je spasilo računalnog programera Joshuu Kaufmana iz Oaklanda kojem je MacBook ukraden 21. svibnja ove godine. Odmah je policiju obavijestio o krađi, no priznali su mu kako mu ne mogu pomoći jer nemaju dovoljno tragova.

Srećom, Kaufman je imao aplikaciju Hidden. Aktivirao ju je i ugledao kradljivca svog laptopa. Neko je vrijeme pratio što drznik radi te bilježio lokacije na kojima se nalazi.

Deset dana kasnije prikupio je sve potrebne informacije te poslao mail s fotografijama lopova i podacima o lokaciji oaklandskoj policiji koja je u svega sat vremena uhitila kradljivca. uspostavilo se da je bio vozač taksija pa su ga nazvali i dočekali ga s lisicama.

Pogledajte kako je Kaufmanu bilo gledati što mu kradljivac radi s računalom.

kradljivac spava preko puta laptopa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 08:25