NAJPOPULARNIJI TABLET

FOTO, VIDEO Predstavljena TREĆA GENERACIJA iPada! Appleov novi adut ima ekran ZADIVLJUJUĆE rezolucije

Kupci novog iPada dobit će novi Retina ekran zadivljujuće rezolucije 2048x1536 piksela, novi, Apple tvrdi, duplo brži procesor koji nosi oznaku A5X, ima novu 5-megapikselnu kameru i 4G mobilni internet (deset puta brži od sadašnjeg 3G standarda)

NOVO>>>>> Apple je večeras predstavio novi iPad sa zaslonom veće rezolucije i poboljšanu verziju Appleovog TV boxa koji se koristi za prikazivanje filmova, TV emisija i ostalog sadržaja s interneta.

Novi model iPada ima brži procesor i ekran oštriji od HD televizora koji imate u dnevnoj sobi. Uz to, boje su mu zasićenije nego na prethodnim modelima, a iPad napaja novi čip sa četiri procesorske jezgre, zaslužne za bolju grafiku.

Rezolucija Retina ekrana (9,7 inča) je 2048x1536 piksela, a zaslon emitira najbolju sliku ikad viđenu na nekom mobilnom uređaju, rekli su Appleovi rukovoditelji tijekom prezentacije modela u San Franciscu.

"Govorimo o potpuno novoj razini koja redefinira kategoriju koju je Apple stvorio s originalnim iPadom“, rekao je Tim Cook iz Applea. Na prezentaciji novih modela govorio je i o 'post-PC' eri kojom dominiraju iPadi i ostali Appleovi proizvodi.

Uspoređujući ga s iPadom 2, novi model straga ima 5-megapikselnu kameru, koja je u rangu s onom na iPhoneu 4S, a i brži je od prethodnih iPada, te sadašnjih iPhonea.

Iz Applea su također rekli da će dopustiti korisnicima da pohranjuju filmove u iCloud servis za pohranu, kojem mogu pristupiti putem interneta. Prethodno su korisnici na taj način mogli pohrannjivati slike, muziku i dokumente.

Apple nadograđuje i svoj TV set-top box koji može emitirati filmove u najvećoj mogućoj rezoluciji koja se koristi u video standardima.

Cijene se o odnosu na ranije modele nisu promijenile. Početna cijena je 499 dolara, a verzije koje imaju pristup mobilnim mrežama koštat će od 629 do 829 dolara.

Novi Appleov TV box stoji isto kao i prethodni model - 99 dolara.

Novi iPad će se istog dana, osim u SAD-u, početi prodavati i u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Hong Kongu, Singapuru, Australiji i Japanu. To će se dogoditi već 16. ožujka, a tjedan dana kasnije novi iPad će biti dostupan u još 30-ak zemalja. Hrvatska, nažalost, nije među njima.

----------------------------------------------------------------------

Tehnološki div Apple poslao je novinarima pozivnicu na „poseban događaj“ u Kaliforniji u kojoj piše: „Imamo nešto što zaista morate vidjeti. I dodirnuti.“, piše Daily Mail.

Nagađa se da će danas predstavljen iPad 3 imati brži procesor, poboljšan grafički procesor, bolju kameru i Retina zaslon rezolucije 2,048x1,536 piksela, znatno veće nego što je imao iPad 2.

Neka nagađanja govore da uređaj neće nostiti naziv iPad 3 već iPad HD zbog veličine zaslona, rezolucije 2048 x 1536 piksela, kojeg Apple namjerava ugraditi u ovaj uređaj. Naime, prve dvije generacije iPada imale su rezoluciju od 1024 x 768 piksela. Ovim novim zaslonom Apple će korisnicima donijeti ugođaj barem približan onom kojeg pružaju zasloni zadnje dvije generacije iPhonea.

Tajvanska internetska stranica Digitimes javlja kako bi Apple novi, jeftiniji model starog iPada 2 mogao predstaviti zajedno s iPadom 3 – pomažući tako Appleu da se natječe sa suparnicima poput Amazonova Kindle Fire i Microsoftovim nadolazećim Windowsima 8. Nešto tanji model iPada 2, memorije 8GB, osim što će biti jeftiniji, imati će i jaču bateriju.

Apple će svoje proizvode predstaviti u Yerba Buena Centru u San Franciscu, a poruka poslana novinarima u veljači prikazuje i sliku na kojoj se vidi nešto poput iPadova zaslona osjetljivog na dodir.

Ovo je prvo veliko predstavljanje novog Appleova uređaja nakon smrti osnivača Stevea Jobsa, koji je preminuo u listopadu prošle godine, samo dan nakon predstavljanja iPhonea 4S.

Zasada još uvijek nije poznato kada će se iPad 3 naći u prodaji. Neki od stručnjaka čak prognoziraju kraj osobnih računala pošto tabletima popularnost kontinuirano raste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:13