ČETVEROJEZGRENO ČUDO

Galaxy S III dolazi u svibnju?

SGS III trebao bi biti službeno predstavljen 3. svibnja u Londonu u sklopu promocije Olimpijskih igara kojima je Samsung jedan od glavnih sponzora, a do kojih je ostalo nešto manje od sto dana

Jedan od najiščekivanijih smartphonea današnjice, Samsung Galaxy S III, trebao bi biti službeno predstavljen 3. svibnja u Londonu u sklopu promocije Olimpijskih igara kojima je Samsung jedan od glavnih sponzora, a do kojih je ostalo nešto manje od sto dana.

Njegov predhodnik Galaxy S II prodan je u više od 20 milijuna primjeraka širom svijeta pa ne čudi da vlada veliko zanimanje od strane fanova za njegova nasljednika.

Prve neslužbene specifikacije govore da će ga pogoniti četverojezgreni Exynos procesor radnog takta 1.5 GHz, isporučivat će se s Androidom 4.0 Ice Cream Sandwich, a podržavat će rad na LTE mrežama. Od ostalih detalja spominje se stražnja 8 megapikselna kamera, dok bi prednja trebala biti 3 megapiksela.

Najveća zamjerka njegovom prethodinku Galaxyju S II bilo je plastično kućište. Iako se radi o čvrstom i kvalitetnom mobitelu, njegov glavni konkurent iPhone djeluje elegantnije, no prema svemu sudeći to bi se trebalo promijeniti pa se sada spominje da će stražnja strana mobitela biti izrađena od keramike.

Jedina nepoznanica ostaje veličina zaslona za koju se predviđa da će iznositi 4,5 ili 4,8 inča. Navodno se radi o Super AMOLED ekranu s rezolucijom 108p.

Pokažu li se ove najave točne, Galaxy S II će dobiti dostojnog nasljednika kojem se također smiješi ogroman uspjeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 17:26