ELEKTRONIČKI OSCAR

Galaxy S2 proglašen najboljim pametnim telefonom, Samsung najboljim proizvođačem, a Apple iPad2 je najbolji tablet!

Najbolji 'obični' mobitel je Nokijin model C3-00 dok je najboljom aplikacijom proglašena WhatsApp

BARCELONA - Samsung Galaxy S2 na ovogodišnjem je Global Mobile Awards proglašen najboljim pametnim telefonom u 2011. godini. Titula najboljeg tableta otišla je u ruke američkog Applea za iPad2. Tradicionalna, 17. po redu, dodjela Global Mobile Awardsa održala se u sklopu najvećog sajma mobilne industrije Mobile World Congress koji se od 27. veljače do 1. ožujka odvijao u Barceloni.

I prije samog početka dodjele nagrada bilo je sasvim jasno da će se za 'elektroničkog Oscara' u kategoriji za najbolji pametni telefon i najbolji tablet boriti upravo Apple i Samsung , koji su na koncu podijelili nagrade.

Samsung je u kategoriji najboljeg pametnog telefona imao dva predstavnika Galaxy S2 i Galaxy Nexus, a ostalu su mu konkurenciju činili Appleov iPhone 4S te HTC Desire S i Nokia Lumia 800. Na kraju je cijenjenu titulu odnio Galaxy S2 koji je u svega deset mjeseci prodan u više od 20 milijuna primjeraka.

Osim prestižne nagrade najboljeg pametnog telefona u prošloj godini, Samsung je nagrađen i još jednom vrjednijom - za najboljeg mobilnog proizvođača u 2011.!

Kruna svijeta tableta otišla je u ruke Applea. Njihov je iPad2 proglašen najboljim uređajem u toj kategoriji u prošloj godini.

Važno je spomenuti i pobjednike nekoliko drugih kategorija koje su također jednako važne.

Najbolji 'obični' mobitel je Nokijin model C3-00 dok je najboljom aplikacijom proglašena WhatsApp, kompanije WhatsApp Inc. Novopredstavljeni uređaj koji je na ovogodišnjem mobilnom kongresu najviše oduševio okupljene je Nokia 808 PureView. Googleove Google Maps za Android nagrađene su u kategoriji za najbolji mobilni servis, a najbolja mobilna aplikacija za korisnike je vrlo popularna Angry Birds Rio.

Nakon pravog ovogodišnjeg spektakla na Global Mobile Awardsima možemo očekivati da će i iduće godine biti jednako zanimljivo. Osim činjenice da se na tržište mobitela i operativnih sustava 'ugurao' i Microsoft sa svojim Windows Phone 7, najavljen je i dolazak Windows 8 tableta. Također, ponovo se očekuje 'sraz titana', Apple protiv Samsunga to jest iPhone 5 protiv Samsung Galaxy S3. Glasine oko specifikacija za oba telefona govore da će biti 'zvijeri'.

ZAGREB - Najbolji mobitel na hrvatskom tržištu za prošlu godinu je Samsung Galaxy S2, izvijestili su danas s hrvatskog web portala o mobitelima Mobil.hr čiji posjetitelji već 13 godina zaredom biraju najbolji mobitel.

Ove je godine u izboru sudjelovalo više od 12 tisuća posjetitelja tog web portala, a Samsung Galaxy S2 dobio je više od četvrtine glasova, navode iz Mobila.hr uz napomenu da je svaki posjetitelj glas mogao dati samo jednom mobitelu tako da nije postojala mogućnost višestrukog glasovanja.

U izboru je bilo ukupno 40 mobitela koji su tijekom prošle godine privukli najviše pozornosti hrvatskih korisnika, a u top pet mobitela u 2011. godini ušli su, osim Samsunga, i Apple iPhone 4S, Sony Ericsson Xperia Arc S, Nokia N9 i HTC Sensation.

Pametni telefon Samsung Galaxy S2 u cijelom je svijetu prodan u 20 milijuna primjeraka, a na upravo završenom Mobile World Congressu u Barceloni proglašen je najboljim smartphoneom u svijetu, dok se Samsung 'okitio' i titulom proizvođača godine, navode iz Mobila.hr.

Tijekom prošle godine portal Mobil.hr je imao osam milijuna pregledavanja stranica.

Web portal Mobil.hr dio je VIDI Grupe iz Zagreba koja, uz časopis VIDI, okuplja tehnološke web portale Vidi.hr i VidiLab.com, gamerski portal PcPlay.hr, auto-moto portal VidiAuto.com te slobodnu tehno enciklopediju VidiPedija.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:14