RJEŠENJE BEZ MUKE

Google izbacio novu značajku koja je direkan šamar Shazamu. Dovoljno je samo zapjevati u mobitel

 Sandra Simunovic/Cropix
Rješenje ovog ‘first world‘ problema nalazi se na samoj Googleovoj tražilici ili Google Search widgetu na pametnom telefonu

Shazam, najpoznatija aplikacija za prepoznavanje glazbe, je 'na aparatima'. Google je, naime, ovih dana predstavio novu značajku koja korisnicima omogućuje da mu zapjevaju, zvižde ili mumljaju pjesmu kojoj ne znaju ime, a on ju onda imenuje.

Rješenje ovog 'first world' problema nalazi se na samoj Googleovoj tražilici ili Google Search widgetu na pametnom telefonu. Dovoljno je stisnuti ikonu mikrofona i reći "What's the song?" ili kliknuti "Search a song" gumb. I onda zapjevati na deset do 15 sekundi.

image
Paun Paunovic/Cropix

Kad ste to učinili, Googleovi će algoritmi dati sve od sebe da identificiraju vašu pjesmu i izlistati vam potencijalna rješenja. Onda možete odabrati pjesmu koju ste tražili i dobiti više informacija o njoj i/ili izvođaču, ali i pregledati i poslušati njoj slične pjesme.

Ova je značajka na iOS-u dostupna za engleski jezik, dok Android podržava traženje na preko 20 jezika. Pjevušiti u potrazi za pjesmom možete i kroz Google Assistanta.

Sve i da niste u pravoj potrazi za pjesmom, ovo možda može biti fora način da provjerite imate li ponešto sluha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:30