PAZI, SNIMA SE!

Google prikazao fotografije golog dječaka, majka poludjela

 Google
Google je u Hrvatskoj unajmio osobu da gotovo četiri mjeseca vozi bicikl s kamerom koja će snimati naše ulice

Dvadesetpetogodišnja Britanka Claire Rowlands poludjela je na Google kad je na njihovom servisu Google Street View vidjela gole fotografije svog trogodišnjeg sina. Odmah je alarmirala Google koji je u roku nekoliko sati uklonio sporne snimke.

Fotografije dječaka Louisa kako se jednog sunčanog dana igra u vrtu svoje bake Velikoj Britaniji osvanule su na Google Mapsu koji svojom "kontroverznom“ kamerom snima svaku ulicu za pretraživački servis Street View.

Tvrtka je zblurala registrarske oznake na automobilu parkiranom ispred kuće gdje se Louis igrao, no njegove golišave fotografije, na kojima nosi samo cipele, nisu cenzurirali. Na jednoj od dvije fotografije jasno se vidi lice dječaka zbog čega je njegova majka digla uzbunu i odmah krenula u postupak uklanjanja te fotografije s Interneta.

"Ozbiljno držimo do rješavanja problema oko neprikladnom sadržaja te spo fotografije ukloniti u roku nekoliko sati od primitka dojave,“ stoji u službenoj obavijesti Googlea.

Napomenimo kako je Google u Hrvatskoj ovih dana unajmio osobu da gotovo četiri mjeseca vozi bicikl s kamerom koja će snimati naše ulice

Projekt Google Street View počeo je prije tri godine. Iako omogućava bolje upoznavanje grada jer prikazuje ulice u 360 stupnjeva, mnogi ga smatraju čistim primjerom povrede privatnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 02:42