GRUPNI POPUSTI

Grupni popusti na jednom mjestu - Od Kolektive do Grupnjaka

 Davor Pongračić / CROPIX
Doba recesije iznjedrilo je na hrvatskom internetu jedan trend- stranice s grupnim popustima. Prva je krenula Kolektiva, a danas ih ima više od petnaest. Navodno se sprema još niz sličnih projekata, a u međuvremenu neki su i prestali s radom.

Hrvatski web je prošle 2010. godine je prošao u znaku stranica s grupnim popustima. Od Kolektive, prve stranice koja je s radom počela u siječnju, krajem 2010. godine, na domaćem webu moglo se nabrojati preko 15 sličnih stranica koji su nudili isto - usluge s popustima od 50 do 90 posto.

Doba recesije bilo je dobro za tržište grupnih popusta jer su korisnici mogli dobiti istu uslugu za manje novca, što je svima dobro došlo u razdoblju kad su cijene skakale u visine, a plaće uglavnom padale. Po uzoru na iznoemni Gorupon sajtove, Kolektiva je prva krenula s radom i zapravo testirala hrvatsko internet tržište, ujedno i obavljajući nimalo lagan zadatak - da se Hrvati prestanu bojati online kupnje. Nakon što je Kolektiva potvrdila kako se prvi mačići definitivno ne bacaju u vodu, uslijedili su servisi Kupime.hr i Ponudadana.hr, a danas ih ima više od petnaest. Navodno se sprema još niz sličnih projekata, a u međuvremenu neki su , poput Nepropustilica.com, i prestali s radom.

Za sve koji nisu u tijeku, nabrojat ćemo postojeće stranice za grupne popuste:

Kolektiva

KupiMe

Grupni

Grupni popust

Grupnjak

Kupujmo povoljno

Plati manje

Ponuda dana

Povoljno

Promotiva

Svi happy

ŠaljiDalje

TiDamTiDam

Trebam to

Uhvati val

Svi popusti

Osim ovih stranica, pojavile su se i stranice koje nude popuste na proizvode, što prije navedeni servisi nisu imali u svojoj ponudi. Tako je prije desetak dana krenuo BudiPrvi, a uskoro će aktivna biti i stranica Uštedihr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:54