NORDEUS HACKATHON 5

HRVATIMA PRVA NAGRADA NA NATJECANJU IZRADE IGARA Hrvatski studio Binx s igrom 'Don't be Afraid' pomeo međunarodnu konkurenciju

 PR

Iznimno uspješno završen je jedno od najvećih i najizazovnijih natjecanja u izradi video igara, Nordeusov 'Hackathon 5', u organizaciji najistaknutijeg regionalnog game developera i izdavača Nordeusa, a najkreativnijim i najboljim projektom pokazala se igra Don't Be Afraid hrvatskog tima Binx koji je zasluženo odnio prvo mjesto.

Ovogodišnji Nordeus Hackathon koji se prvenstveno bio fokusirao na sudionike profesionalce games industrije protekao je u znaku izazovne teme kao i izuzetno konkurentnih timova sudionika iz čitave Europe. Njih ukupno 10 na peto izdanje Hackathona stiglo je iz svih krajeva Europe te su tako na njemu sudjelovali timovi iz Engleske, Grčke, Rumunjske, Ukrajine, Bugarske, Srbije te čak tri tima iz Hrvatske. Tema na koju su timovi u samo 24 sata morali dati najbolje od sebe i napraviti igru bila je "Squad-based puzzle platformer".

“Ovogodišnji Nordeus Hackathon je stvarno bio nešto posebno što još nismo imali priliku doživjeti. Organizacija kao i samo natjecanje bilo je na jednoj sasvim drugoj, super visokoj razini. Mi noć prije Hackathona nismo mogli spavati od uzbuđenja niti smo na Hackathonu spavali tako da nam se stvarno nakupilo neprospavanih sati, padala nam je koncentracija a pritisak je rastao. Da nismo imali dobar tim i podupirali jedni druge, ne bi uspjeli napraviti ni pola od ovoga što smo postigli. Svaki puta kada bi zapeli negdje, to je samo značilo da moramo pogurati malo jače i nastaviti dalje!” izjavio je Denis Mraović, jedan od članova pobjedničkog tima Binx iz Hrvatske.

Svih deset igara kreiranih tijekom Nordeus Hackathon natjecanja možete pronaći te o njima više saznati i isprobati ih direktno na Nordeus Hackathon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 02:18