ORQA OSVAJA LAS VEGAS

HRVATSKA TVRTKA U POHODU NA CES, NAJVEĆI SAJAM POTROŠAČKE ELEKTRONIKE Ulaze u partnerstvo sa Sonyjem: Predstavit ćemo naočale za upravljanje dronovima

FPV.One
 Promo

Orqa, hrvatska tvrtka kći kompanije Tenzor koja se bavi uslugama razvoja i prototipiranja novih elektroničkih uređaja, na Sajmu potrošačke elektronike (CES 2019) u Las Vegasu predstavit će svoj inovativni proizvod FPV.One. Radi se o naočalama za upravljanje utrkama dronovima i drugim profesionalnim primjenama dronova.

Immersive First-Person View (iFPV), pogled iz prvog lica, nova je tehnologija koja omogućuje prijenos i reprodukciju videa iz daljinski upravljanih letjelica. ‘Daljinska stvarnost’ (eng. Remote Reality) donosi inovativnu percepciju dubine tako da se slika može fokusirati na oba oka, ili ‘stereo’, na dva neovisna izvora, kojima se dobiva percepcija dubine.

Srđan Kovačević, partner i suosnivač tvrtke, rekao je:

- Orqa omogućuje bolja iskustva virtualne stvarnosti i napredniju upotrebu FPV/RR aplikacija nego ikad prije. Orqa će biti top tehnološki brend za najzahtjevnije aplikacije u utrkama dronova i bit će na vrhu RR tržišta.

Slušalice Orqa FPV.One moći će se implementirati u sofisticirane uređaje uključujući kameru u pilotskim naočalama, omogućujući stereoskopski pogled. U suradnji sa Sony Semiconductor Solutions Group Orqa će razvijati nove tehnologije koje će predstaviti na CES-u.

Orqa će na osnovu iste tehnologije razviti naočale koje će svoju primjenu pronaći i u drugim segmentima ljudskog djelovanja - poput zaštite i spašavanja, u medicini te u asistiranju autonomnog upravljanja vozilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:07